ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 19:00
Contact

Zorgverzekering stopzetten

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wat als je niet tevreden bent met je zorgverzekering die je op dit moment hebt? Om verschillende redenen kun je niet blij zijn met de verzekering die je nu hebt. De service kan niet naar je zin zijn, de zorgpremie kan hoger zijn dan bij andere verzekeraars of vergoedingen sluiten niet aan bij je zorgbehoefte. Allemaal mogelijke redenen om je zorgverzekering stop te zetten. Je kan een zorgverzekering stopzetten en overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Eén keer per jaar is er de mogelijkheid om je huidige zorgverzekering stop te zetten en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. 

Zorgverzekering verplicht

Als je in Nederland woont of werkt is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De aanvullende verzekering is niet verplicht, maar is er geheel voor de eigen wensen. Onder een basisverzekering vallen de huisarts, het ziekenhuis, de psychiater en de apotheek.

Het is verplicht om voor je kinderen een basisverzekering af te sluiten. Binnen 4 maanden na de geboorte van je kind moet je een basisverzekering afsluiten. Je kan jouw kind gratis meeverzekeren bij één van de ouders. Voor kinderen onder de 18 jaar betaal je geen zorgpremie en geldt geen eigen risico. 

Overstappen via ZorgKiezer.nl

Op ZorgKiezer kun je zorgverzekering vergelijken door jouw wensen in onze ZorgVergelijker in te vullen. Vervolgens worden de goedkoopste zorgverzekeringen die aansluiten op jouw zorgbehoeften getoond. Op het moment dat je overstapt via ZorgKiezer regelen wij de overstap van je huidige zorgverzekeraar naar de nieuwe zorgverzekeraar. Dit is geheel kosteloos en maakt het overstappen van zorgverzekering heel gemakkelijk. Wanneer je overstapt via ZorgKiezer ontvang je tot wel 20% extra korting op je zorgpremie. Wij van ZorgKiezer helpen je graag een keuze te maken. Je kan ons ook gratis bellen op het telefoonnummer 020 261 16 00. Ons team van zorgspecialisten staat klaar om je te kunnen helpen. 

Zorgverzekering stopzetten voor 1 januari

Wij raden je aan om voor 1 januari je zorgverzekering stop te zetten. Doe je dat niet, dan kan je pas weer vanaf volgend jaar november overstappen. Ben je er nog niet uit wat jouw nieuwe zorgverzekering gaat worden? Dan heb je nog tot 1 februari de tijd om voor een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. 

Een andere reden om je zorgverzekering voor 1 januari stop te zetten is dat nog niet alle zorgverzekeraars de contracten met de zorgaanbieders rond hebben. De kans is groot dat jij pas in januari weet of je een bezoek aan jouw zorgaanbieder volgend jaar volledig vergoed krijgt. Je kan tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Mits je dus zelf je huidige zorgverzekering voor het einde van het stopzet. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd