ZorgKiezer.nl

wij zijn nu open

Bel ons

020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Kan ik naar elke huisarts?

Door: - Leestijd: 1 minuut

Iedereen kan een bezoek brengen aan de huisarts en met een basiszorgverzekering hoef je hier niets te betalen. Maar kun je zomaar iedere huisarts in Nederland bezoeken? Hoe zit dit als je zorgverzekering wijzigt of als je verhuisd?

Wijzigingen in je zorgverzekering

In de meeste gevallen kun je bij het overstappen van zorgverzekering gewoon bij je dezelfde huisarts blijven. Kies je voor een zorgverzekering met een natura polis, dan heb je de keuze uit huisartsen die een contract hebben met jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraars hebben in principe met 90 procent van alle huisartsen een contract wat betekent dat je in de meeste gevallen bij jouw eigen huisarts kan blijven. Maar heb jij toevallig een huisarts die geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan kan het zijn dat je niet alle zorgkosten kunt claimen bij de zorgverzekeraar. 

De restitutie polis is een zorgverzekeringsvorm waarbij je zelf mag kiezen voor een huisarts. Eens per jaar kun je de zorgverzekering wijzigen, de huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. Dit kan helpen bij de keuze voor een andere zorgverzekering. 

Als je verhuist, heb je vaak een andere huisarts nodig. Naar een andere huisarts gaan is geen probleem, maar het kan voorkomen dat de nieuwe huisarts jou weigert. Dit kan gebeuren als de praktijk vol is of als je te ver weg woont van de huisartsenpraktijk. Verhuis je naar een andere huisarts? Laat dit dan weten aan je zorgverzekeraar en jouw oude huisarts. 

Zorgverzekering vergelijken

Wil je gaan overstappen van zorgverzekering? Dan is het handig om alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan eenvoudig met onze ZorgVergelijker. Heb je een vraag over de zorgverzekering 2018 of wil je hulp bij het overstappen? Ons serviceteam is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. 

Lees meer over: Huisartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd