ZorgKiezer

CZdirect en Just verhogen basispremie, aanvullende premie daalt

13-11-2020 Bron : Accountancynieuws.nl

CZdirect en Just hebben hun premies bekend gemaakt. Net als iedere verzekeraar stijgt de basispremie bij beiden. Maar, de premie voor de aanvullende pakketten daalt of blijft gelijk. En dát is opvallend.

Bij CZdirect stijgt de basispremie met 7 euro naar een maandpremie van 116,95 euro in 2021. Dit is een stijging van 6,37% in vergelijking met dit jaar.

Zorgverzekeraar Just maakt een lagere stijging én premie bekend. Just verhoogt de maandpremie met 3,75 euro. Dit leidt tot een bedrag van 111,70 euro, oftewel een toename van 3,47%.

Premieverlaging aanvullende dekking

Just besluit om zijn Just Live pakket niet in premie te verhogen en zijn Just Smile pakket met maar liefst 25% in premie te verlagen. Tegelijkertijd lijken dit soort radicale premieverlagingen bij CZdirect in 2021 eerder regel dan uitzondering. De aanvullende verzekeringen dalen allemaal ongeveer 40% en ook de tandartspakketten worden een stuk goedkoper. Hiermee lijkt de verzekeraar de stijging van de basispremie te compenseren.

CZdirect en Just maken allebei onderdeel uit van het CZ verzekeringsconcern. Het gelijknamige CZ, OHRA en Nationale Nederlanden vallen hier ook onder.

Zorgverzekering 2021

Nu alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 bekend zijn, kan het vergelijken en overstappen beginnen. Overstappen kan tot 1 januari.

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct