ZorgKiezer

Corona en de zorgverzekering

20-04-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Het coronavirus legt op dit moment flinke druk op het Nederlandse zorgstelsel. Huisartsen en ziekenhuizen werken harder en onder aangepaste omstandigheden. Niet iedereen is op dezelfde manier verzekerd en vergoed jouw zorgverzekering wel de kosten voor corona?

Corona en de zorgverzekering

Medisch noodzakelijke zorg wordt grotendeels door de basisverzekering gedekt. Dit geldt ook voor zorgkosten die gemaakt worden in verband met het coronavirus. De ziekenhuizen en huisartsen hebben het op dit moment erg druk met patiënten met corona of coronaklachten. Het behandelen van deze patiënten wordt gedaan op aangepaste wijze in verband met besmettingsgevaar. De ontwikkelingen op dit moment kunnen flinke financiële gevolgen hebben op de zorgverzekeraars, maar ook voor verzekerden. 

Huisartsen zorg wordt door de basisverzekering vergoed en hiervoor betaal je geen eigen risico. Verwijst de huisarts iemand door naar het ziekenhuis, worden er medicijnen voorgeschreven of moet er een coronatest worden afgenomen, dan zal dit ook door de basisverzekering worden gedekt. Hiervoor betaal je echter wel eigen risico. 

Hoe het precies zit met de dekking van de zorgverzekering bij corona, hebben we apart voor je uitgelegd. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct