ZorgKiezer

Corona zelftest nu beschikbaar

12-04-2021 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Het is sinds kort mogelijk om thuis een corona zelftest af te nemen. Deze zelftest is verkrijgbaar bij apotheek en drogist en is bedoeld als preventieve testmethode om besmettingen met het coronavirus te voorkomen.

De corona zelftest bestaat uit een verkort wattenstaafje waarmee je zelf een uitstrijkje maakt van het neusslijmvlies. De test meet dan het aantal antigenen in het slijmvlies om zo vast te stellen of iemand besmet is. De zelftest is niet geschikt voor mensen die al klachten hebben die passen bij het coronavirus of voor mensen die contact hebben gehad met een besmet persoon. De zelftest wordt ook niet ingezet voor mensen die uit een hoog risicogebied komen. Voor deze mensen moet de test worden afgenomen bij een PCR-teststraat waarvoor een afspraak bij de GGD kan worden gemaakt.

De corona sneltest is verkrijgbaar zonder recept en geeft binnen 30 minuten uitslag. De kosten voor de corona zelftest staan niet vast en verschillen per verkoper. Alle informatie over de corona zelftest, de betrouwbaarheid en de kosten hebben wij verzameld op: Corona zelftest

Een negatieve uitslag bij een corona zelftest geldt niet als bewijs voor toegang tot evenementen. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct