ZorgKiezer

DSW stijgt fors met zorgpremie

27-09-2022 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

DSW laat traditiegetrouw als eerste weten wat de nieuwe zorgpremie wordt. DSW komt met een forse premiestijging naar buiten. Volgend jaar ga je bij DSW 9,75 meer betalen. Dat komt neer op een premie van 137,50 per maand voor een zorgverzekering in 2023.

DSW is elk jaar de eerste zorgverzekeraar die met een nieuwe zorgpremie naar buiten komt. Dit doen zij een week na Prinsjesdag. DSW kan hierbij de toon zetten voor alle andere zorgverzekeraars. Dat de premie stijgt komt door verschillende oorzaken. De huidige inflatie speelt hier een grote rol in. Of een verzekeraar geldreserves heeft is mede bepaldend in het vaststellen van de nieuwe prijs. Reserves kunnen worden ingezet om de premie laag te houden voor de verzekerden. Daarbij zijn stijgende loonkosten duurdere prijzen, vergrijzing van de bevolking en duurdere medicijnen andere factoren die meespelen. Om alles nog te kunnen betalen, is de verwachting dat meer verzekeraars met de premie in 2023 omhoog gaan.

DSW houdt, als een van de weinige verzekeraars, het eigen risico laag. Het verplichte eigen risico is vastgesteld op 385 euro. Bij DSW hebben verzekerden echter een lager eigen risico van 375 euro. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct