ZorgKiezer

Dubbel eigen risico betalen door coronavirus

24-04-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Op dit moment worden veel niet noodzakelijke medische behandelingen uitgesteld. Hierdoor is het mogelijk dat verzekerden twee keer het eigen risico moeten betalen voor hun behandeltraject. 

Vanaf de eerste afspraak in het ziekenhuis wordt een patiënt geregistreerd. Dat is dan de startdatum van het behandeltraject. Zo'n traject duurt maximaal 120 dagen. Voor mensen die in 2019 zijn begonnen aan een behandeltraject die in dit jaar doorloopt kan dit negatieve gevolgen hebben. Normaliter betaal je eenmalig het eigen risico voor een behandeltraject, ook als deze doorloopt in een nieuw kalenderjaar. Door het coronavirus blijkt echter nu dat verzekerden het eigen risico dubbel zullen moeten afrekenen. Dit heeft te maken met het uitstellen van behandelingen. Door het uitstellen kan het behandeltraject de grens van 120 dagen overschrijden, waardoor een nieuwe eerste registratie wordt aangemaakt in het ziekenhuis. Door deze administratieve afhandeling kan het ziekenhuis opnieuw kosten indienen bij de zorgverzekeraar. De verzekeraar zal deze kosten dan opnieuw verrekenen met het eigen risico van het lopende jaar. 

Hoewel de zorgverzekeraars hun verzekerden geen onaangename verrassingen toewensen, kunnen zij er op dit moment nog niets aan doen. Het eigen risico is namelijk onderdeel van de verantwoordelijkheden van de overheid. Ze geven wel aan in gesprek te willen over de verzekerden die te maken krijgen met een dubbel eigen risico. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct