ZorgKiezer

ONVZ stopt met volledige restitutiepolis

16-11-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Vanaf 1 januari 2021 verandert de basisverzekering van ONVZ in een combinatiepolis. De verzekeraar beperkt hiermee de vergoeding  van een aantal zorgsoorten.

Tot en met dit jaar had ONVZ een restitutiepolis als basisverzekering. Deze polis geeft verzekerden de mogelijkheid om zelf te bepalen naar welke zorgverlener te gaan. Dit betekent dat er ook bij een duurdere zorgverlener volledige vergoeding mogelijk is.

Combinatiepolis

Dit verandert met de introductie van de combinatiepolis. Vanaf 2021 stelt ONVZ een maximale vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging (thuiszorg). 

Te hoge kosten

De verzekeraar zegt hierover het volgende: "Binnen deze twee zorgsoorten zien we namelijk dat een kleine groep zorgondernemers onnodig veel gebruikmaakt van onze uitgebreide dekkingen. Daarom hanteren we vanaf 1 januari 2021 alleen voor de ggz en wijkverpleging maximale vergoedingen."

Wel of geen contract

Wie gebruik maakt van een gecontracteerde zorgverlener heeft nergens last van. Deze zorgverleners hebben prijsafspraken gemaakt met de verzekeraar en zullen dus niet meer dan de maximale vergoeding declareren.

Wie gebruik maakt van een niet-gecontracteerde zorgverlener, die moet even goed opletten. Goede communicatie over de verwachte kosten is essentieel. De meeste zorgverleners houden zich netjes aan de maximale vergoeding, maar het is belangrijk om alert te zijn zodat onaangename verrassingen worden voorkomen.

Zorgverzekering 2021

In de maanden november en december is het mogelijk om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Bekijk eenvoudig en snel alle voorwaarden en premies voor zorgverzekering 2021. Vul je wensen in, vergelijk de resultaten en kies de verzekering die bij jou past.

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct