ZorgKiezer

Prinsjesdag 2020: wijzigingen in de zorgverzekering 2021

15-09-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Prinsjesdag 2020 is een feit. De koning heeft de troonrede gehouden en daaruit blijkt maar weer hoeveel impact de coronacrisis op de maatschappij heeft gehad. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de zorgverzekering volgend jaar. De rekenpremie gaat van €1.373 naar €1.417 per jaar. Dat is toch wel een redelijke stijging ten opzichte van 2020.

De zorgverzekering 2021 zal wijzigen. De premie gaat omhoog en het basispakket wordt aangepast. Het eigen risico 2021 blijft net zoals voorgaande jaren €385,-. Als de gemiddelde zorgpremie stijgt, gaat ook de zorgtoeslag omhoog. Hoe hoog dit bedrag is, zal over een aantal weken blijken. 

De zorgverzekering wordt volgend jaar duurder. Daarbij krijgt het zorgpersoneel wat zicht extra heeft ingezet voor de behandeling van corona patiënten een extra zorgbonus. Dit als blijk van waardering voor de inzet. 

Alle wijzigingen en updates van Prinsjesdag 2020 over de zorgverzekering hebben we voor je verzameld. Wat verandert er voor jou in de zorgverzekering 2021 en hoeveel ga jij betalen?

De koning gaf in de troonrede aan dat er nu niet moet worden bezuinigd, maar juist moet worden geïnvesteerd in baanbehoud en goede publieke voorzieningen. Er komt vanaf 1 oktober een derde steunpakket aan met als doel zoveel mogelijk banen te behouden. Daarbij komt het kabinet met voorstellen om zoveel mogelijk medewerkers voor de zorg te behouden en meer mensen te verleiden om in de zorg te gaan werken.

Bekijk alle informatie over de zorgverzekering: 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd