ZorgKiezer

medisch-specialistische revalidatiezorg krijgt nieuwe tarieven

28-04-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

De tarieven voor medisch-specialistische revalidatiezorg kunnen worden aangepast na een traject van een aantal jaar. Revalidatie Nederland, de Nederlandse Vereniging van Revalidatie Artsen, Zorgverzekeraars Nederland en de NZa zijn een uitgebreid traject doorgegaan om de productstructuur aan te passen zodat er meer inzicht is in de zorg.

Nationale Zorggids vermeld dat de Nza na het doorlopen van dit meerjarige traject nu kan kijken of de tarieven aangepast kunnen worden per 2021. Op basis van dit traject voegt de NZa per 2021 patiëntgroepen als extra informatie-element toe aan de productstructuur. Dit zal gebeuren door een update uit te voeren in een specifiek dbc pakket. De dbc structuur blijft zelf ongewijzigd, maar er komt hierdoor wel meer inzicht in de geleverde zorg. Doordat de de structuur niet wordt aangepast, kunnen de tarieven worden herijkt op basis van de kostprijzen van 2018. 

Verschillende revalidatie-instellingen hebben de afgelopen tijd aangegeven dat met name de klinische patiënten steeds complexer worden. De kosten per patiënt stijgen hierdoor. De prijzen van de klinische producten stijgen met gemiddeld ongeveer 8 procent. Door het herijken van de tarieven vanaf 2021, zullen de maximumprijzen stijgen met ongeveer 1,6%. Deze wijziging moet de zorgverleners een goede onderhandelingspositie bieden voor contractering met zorgverzekeraars. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd