ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Vergoeding Concerta 2019

Door: - Leestijd: 2 minuten

Concerta is een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van ADHD. Het wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. In het geval je Concerta nodig hebt, is het raadzaam je hier aanvullend voor te verzekeren. Concerta en een aanvullende zorgverzekering

Om een 100% vergoeding te krijgen voor Concerta, kies je voor een aanvullende zorgverzekering. Niet elke zorgverzekeraar heeft een volledige vergoeding voor Concerta. Bij de meeste zorgverzekeraars zul je een eigen bijdrage moeten betalen voor een vergoeding. 

Medische acceptatie

Voor een aantal aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor Concerta geldt een medische selectie. Dit houdt in dat je een gezondheidsverklaring moet invullen en op basis daarvan beoordeeld wordt of je wordt geaccepteerd voor deze zorgverzekering of niet.

Vergoeding Concerta in 2018 af te sluiten via ZorgKiezer.nl

Wij van ZorgKiezer.nl hebben voor je uitgezocht welke verzekering je kunt om afsluiten om een vergoeding van minstens 200 euro te krijgen voor ADHD medicatie met een directe acceptatie.

De volgende verzekering vergoedt 500 euro per jaar. Let wel op: je wordt niet gegarandeerd geaccepteerd voor deze verzekering:

Wanneer je Concerta in beperkte mate gebruikt, zijn er ook andere zorgverzekeraars die in aanmerking kunnen komen. Kijk voor een volledig overzicht van alle aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor Concerta op het vergoedingenoverzicht voor ADHD medicijnen.

Alternatief voor Concerta

De reden dat je voor Concerta, evenals voor Strattera, een eigen bijdrage moet betalen, is dat beide medicijnen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) in dezelfde medicijngroep zitten als het goedkopere middel Ritalin.
Ritalin en Concerta bevatten beiden Methylfenidaat. Het verschil tussen beide middelen is de werkingsduur. Ritalin werkt vrij snel, maar is na een paar uur uitgewerkt, waardoor je meerdere keren per dag een capsule moet nemen
Bij Concerta daarentegen gaat de spreiding van Methylfenidaat geleidelijk. Dit heeft als voordeel dat je slechts een keer per dag een capsule in hoeft te nemen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Zorgvergelijker van ZorgKiezer kun je direct alle zorgverzekeringen vergelijken op al jouw wensen en behoeften. Vergelijk nu en sluit direct af met korting.

Gratis hulp nodig?

Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00 wanneer je vragen hebt over de vergoeding Concerta of over je zorgverzekering 2018. Er staat een team van zorgspecialisten klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd