ZorgKiezer.nl

Hulp nodig?
Bel 0202611600

Zorgverzekering met vergoeding thuiszorg

Door: - Leestijd: 2 minuten

Thuiszorg is bedoeld voor mensen met een ziekte of beperking. Het kan gaan om persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding, maar ook om huishoudelijke hulp. 

Het grootste deel voor thuiszorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij geldt wel een eigen bijdrage. Wil je de eigen bijdrage liever niet zelf betalen? Dan kun je je aanvullend verzekeren voor thuiszorg. Let wel op of het echt voordeliger is om aanvullend verzekerd te zijn. 

Aanvullende verzekeringen

Op dit moment biedt ZorgKiezer.nl drie pakketten waarin de eigen bijdrage voor de thuiszorg wordt vergoed. Dit zijn de prijzen voor de aanvullende pakketten exclusief de basisverzekering. 

Als je deze pakketten afsluit dan ben je ook nog voor andere dingen vergoed dan alleen voor vergoeding van de eigen bijdrage van de thuiszorg. Kijk dus goed of je die andere zorg ook goed kunt gebruiken. Anders betaal je voor zorg die je niet nodig hebt en is het goedkoper om de eigen bijdrage uit eigen portemonnee te betalen dan er aanvullend verzekerd voor te zijn.

Rekenvoorbeeld:

Als je een aanvullend pakket afsluit van € 45,95 per maand dan ben je voor 100% vergoed voor een eigen bijdrage van € 200,-. Je betaalt hier dus per jaar € 551,40 voor (€ 45,95 x 12 maanden). Er wordt € 200,- vergoedt voor de thuiszorg dus je hebt nog € 351,40 betaald voor andere zorg die in het pakket zit (€ 551,40 - € 200,-). In het geval van het aanvullende pakket van Zorg en Zekerheid AV Plus van € 45,95,  krijg je bijvoorbeeld ook een aanvullende dekking van 100% tot € 500,- voor een periodieke controle bij de tandarts. Als je die zorg gebruikt heb je je verzekering er al uit. Als je geen andere zorg gebruikt met een aanvullende dekking betaal je dus voor zorg die je niet gebruikt.

Hoe kom ik in aanmerking voor thuiszorg?

Om in aanmerking voor thuiszorg zijn er twee opties:

 • Als jij hulp of begeleiding thuis nodig hebt door bijvoorbeeld een ziekte, handicap of ouderdom dan kun je huishoudelijke hulp aanvragen bij de gemeenten via het Wmo loket.
 • Je hebt ook nog de optie om een persoonsgebonden budget (pgb) aan te vragen. Dit is een subsidie van de overheid. Hiermee kan je zelf zorg ‘kopen’ en op zoek naar de zorgverleners. De hoogte van het pgb wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat is in 2018. Ben je jonger dan 18, dan kun je jeugdhulp vragen bij de gemeente. Lees meer over het pgb.

Zorgverzekering vergelijken

Op Zorgkiezer kun je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Binnen twee minuten heb je de meest geschikte zorgverzekering voor jou gevonden, die voldoet aan jouw eisen. Doordat het vergelijken zo eenvoudig is, zie je snel welke zorgverzekering het goedkoopst is.

Bespaar op jouw zorgverzekering in 2018

Via ZorgKiezer kun je eenvoudig veel geld besparen op je zorgpremie, om drie redenen:

 • Met onze zorgvergelijker kies je snel voor de goedkoopste zorgverzekering
 • Op Zorgkiezer ontvang je tot 12% extra korting op je zorgpremie
 • Online een zorgverzekering afsluiten is goedkoper

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je vragen over de vergoeding van thuiszorg? Of heb je hulp nodig bij het overstappen? Bel ons op het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team zorgverzekering specialisten klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd