ZorgKiezer

ADHD zorgverzekering

Door: - Leestijd: 2 minuten

Een ADHD zorgverzekering nodig? Op Zorgkiezer hebben we precies voor je uitgezocht welke zorgverzekering het beste voor je is. Wanneer je ADHD hebt, is het belangrijk dat je medicijnen vergoed worden. Er zijn verschillende medicijnen die mensen met ADHD nodig kunnen hebben. 

Soorten ADHD-medicatie

Ritalin wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Om de beste basisverzekering te vinden, kun je zorgverzekeringen eenvoudig met elkaar gaan vergelijken. Of je gaat direct naar de goedkoopste zorgverzekeringen.

Medicatie voor ADHD kan kortwerkend of langwerkend zijn. Als je start met medicatie, wordt er meestal gekozen voor de kort werkende variant, bijvoorbeeld Ritalin. Als je een lang werkend middel gebruikt, bijvoorbeeld Concerta of Strattera, krijg je het medicijn slechts gedeeltelijk vergoed. Je betaalt bij langwerkende medicijnen dan ook een eigen bijdrage. 

Heb je het medicijn Concerta of Strattera nodig? Dan hebben wij op een rij gezet welke zorgverzekeringen de beste ADHD zorgverzekering heeft voor een 100% vergoeding met directe acceptatie van de zorgverzekeraar. Hieronder kun je vinden welke zorgverzekering, via ZorgKiezer.nl, het beste bij jou past.

Eigen bijdrage + eigen risico

De eigen bijdrage voor ADHD-medicijnen is in 2024 opnieuw 250 euro. Iedereen heeft een verplicht eigen risico van 385 euro per jaar. Ook als je ADHD-medicatie gebruikt, moet je eerst dat eigen risico opmaken. Daar komt je eigen bijdrage dus nog bovenop. Je bent in 2024 maximaal 385 + 250 = 635 euro kwijt voor medicijnen die geregistreerd zijn in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Voor kinderen geldt ook een maximum van € 250,- aan eigen bijdrage per jaar. Zij betalen geen eigen risico.

Aanvullende verzekering

Voor de eigen bijdrage van ADHD-medicijnen kun je je aanvullend verzekeren. De vraag is wel of de premie van je aanvullende verzekering niet duurder is dan het betalen van een eigen bijdrage van 250 euro op jaarbasis. Kijk ook altijd goed van te voren voor welke medicijnen de verzekeraar de eigen bijdrage vergoed. Soms geldt dit namelijk maar voor een selectie van de medicatie voor ADHD. Ook verschilt het maximale bedrag dat verzekeraars vergoeden. Kijk voor een volledig overzicht van zorgverzekeringen die ADHD medicijnen aanvullend vergoeden op ons vergoedingenoverzicht

Hulp nodig?

Heb je een vraag over een vergoeding of over de zorgverzekering 2024? Bel ons dan op 020 261 1600. We helpen je graag verder en kunnen de verzekering ook telefonisch voor je afsluiten.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd