ZorgKiezer

Borstvergroting vergoeding

Door: - Leestijd: 1 minuut

Ben je van plan om een borstvergroting te laten doen? Er is een kans dat dit vergoed wordt door je zorgverzekering. Het valt alleen onder de basisverzekering als je een medische indicatie hebt. In het geval van plastische chirurgie kan het eventueel vergoed worden door een aanvullende verzekering. Bij elke zorgverzekeraar gelden er andere voorwaarden voor de vergoeding voor een borstvergroting. 

Basisverzekering voor borstvergroting

Als je een medische complicatie hebt, wordt de borstvergroting vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld na amputatie van (een van) je borsten als gevolg van bijvoorbeeld borstkanker. Psychisch of sociaal lijden valt niet onder medische complicaties.

Aanvullende verzekering

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een borstvergroting in een aanvullende verzekering. Als dit medisch noodzakelijk is, wordt het vaak voor 100% vergoedt. Als het gaat om een niet-medisch noodzaak, zijn er aanvullende voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Neem even contact op met je zorgverzekeraar om te zien wat de voorwaarden en vergoedingen zijn in jouw zorgverzekering. 

Zorgverzekering vergelijken 2024

Wil je weten welke zorgverzekering een borstvergroting vergoed? Start dan met zorgverzekering vergelijken via ZorgKiezer. Bij ons kun je onafhankelijk alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen. Hiermee kun je jaarlijks veel geld besparen. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over bepaalde vergoedingen of over de zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en voor jou de overstap te regelen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd