ZorgKiezer

FNV Menzis Zorgcollectief stopt per 1 januari

Door: - Leestijd: 2 minuten

Ben jij verzekerd bij FNV/Menzis? Vanaf 1 januari 2019 stopt deze samenwerking. Dertien jaar lang hebben het FNV en Menzis een samenwerking gehad. De leden van het FNV profiteerden hierdoor van voordeel bij zorgverzekering Menzis. Voor de huidige leden verandert er tot 1 januari niets, tot dan kun je gewoon gebruik blijven maken van de voordelen. Ben je nog geen lid bij FNV/Menzis, dan is het nu niet meer mogelijk lid te worden. Zonder de samenwerking met FNV zal het aanbod van Menzis waarschijnlijk minder scherp zijn. Het kan dan slim zijn eens te kijken naar andere verzekeraars.

Wat betekent dit voor mij?

Jij als verzekerde bij FNV/Menzis hebt de keuze om, of bij Menzis te blijven, of om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Kies je om bij Menzis te blijven, dan hoef je zelf geen actie te ondernemen. Je kunt in 2019 gewoon je zorgkosten blijven declareren als je gewend bent. Ook lopen behandel trajecten, waar je in 2018 mee begonnen bent, gewoon door. 

Let wel op het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt kan in 2019 wel anders zijn dan het aantal in 2019. 

Vergoedingen FNV Collectief

Door de samenwerking van FNV en Menzis zitten er in de pakketten vergoedingen met exclusieve afspraken. Het gaat om de volgende pakketten:

 • FNV PrimaZorg
 • FNV Zorg 2
 • FNV Zorg 4 
 • FNV TandZorg 3 
 • FNV TandZorg 4. 

Deze pakketten vervallen per 1 januari. En daarmee dus ook deze exclusieve vergoedingen. 

De voordelen

Naast de exclusieve deals van de pakketten, bood FNV/Menis ook de volgende zorgservices aan:

 • gratis Health Check
 • onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts 
 • 50% korting op gehoorbescherming op maat

Deze services worden vanaf 1 januari 2019 niet meer aangeboden. Maar, het is wel mogelijk hier nog gebruik van te maken. Als je dit wilt, moet je dit voor 31 december 2018 aanvragen. De afspraak moet dan wel uiterlijk 31 januari 2019 plaatsvinden. Een afspraak na 31 januari 2019 plannen is helaas niet mogelijk.

Onbeperkte fysiotherapie

De afgelopen jaren kon je als lid van de FNV gebruik maken van een pakket met onbeperkte fysiotherapie zonder medische selectie. Dit is een aanvullend pakket wat maar weinig zorgverzekeraars aanbieden. Wil jij in 2019 wel verzekerd zijn voor onbeperkte fysiotherapie?

Verzekeraars die 36 of meer of onbeperkte behandelingen aanbieden »

Een nieuwe zorgverzekering?

Met alle veranderingen kan het goed zijn over te stappen van FNV Menzis Zorgcollectief naar een andere zorgverzekering. Het vergelijken en overstappen van je zorgverzekering is extra makkelijk door onze overzichtelijke vergelijker. Maak je gebruik van onze overstapservice, dan zeggen wij je oude verzekering voor je op en schrijven we je in bij je nieuwe zorgverzekering. Heb je liever telefonisch contact of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via 020 2611 600.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd