ZorgKiezer

Internetapotheek of reguliere apotheek?

Door: - Leestijd: 1 minuut

Zorgverzekeraars hanteren verschillende manieren waarop medicijnen verkregen kunnen worden van de apotheek. In sommige gevallen is het voordeliger om herhaalrecepten online te bestellen. De medicijnen worden dan thuis (of op je werk) bezorgd. 

Internetapotheek

Bij de meeste zorgverzekeraars bestaat de mogelijkheid om je medicijnen online te bestellen, maar is dit niet verplicht. Bij deze verzekeraars kun je je medicijnen afhalen bij een gewone apotheek, zoals je gewend bent. Het is soms wel voordeliger om je herhaalrecepten online te bestellen. 

Het voordeel van het bestellen bij een internetapotheek is dat dit voordeliger is voor de verzekeraar, waardoor deze jou weer een voordeligere premie kan aanbieden. Ook wordt de rekening meestal direct naar de verzekeraar opgestuurd, zodat declareren niet nodig is. Een nadeel is dat het enkele dagen kan duren voordat je de medicijnen in huis hebt.

Herhaalrecepten

Zijn er medicijnen die jij het hele jaar door gebruikt? Dan kun je deze eenvoudig via internet bestellen. Heb je medicijnen met spoed nodig? Dan kun je deze uiteraard bij een apotheek bij jou in de buurt ophalen. 

Bekijk vooraf met welke apotheken jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Bij niet gecontracteerde apotheken krijg je in sommige gevallen slechts een deel van de kosten vergoed. 

Overstappen van zorgverzekering

Wil je hulp bij het overstappen van zorgverzekering of heb je een vraag? Met onze ZorgVergelijker kun je gemakkelijk alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Ons team van overstapcoaches is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00. Zij staan klaar om je vragen te beantwoorden en op je te helpen bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd