ZorgKiezer

Jongeren

Door: - Leestijd: 1 minuut

Jongeren hebben vaak hele andere behoeften als het gaat om de zorgverzekering. Je bent jong en gezond en je hebt misschien geen behoefte aan een aanvullende zorgverzekering. Voor jongeren boven de 18 jaar geldt ook dat er voor de tandarts een aanvullende tandartsverzekering nodig is. Als er fysiotherapie nodig is, dan wordt ook hiervoor geen vergoeding gegeven vanuit de basisverzekering. 

Als jongere die nauwelijks tot geen zorgkosten maken, kan je besparen op je maandelijkse zorgpremie door het eigen risico te verhogen. Je verhoogt dan je verplichte eigen risico met een vrijwillig eigen risico. Hiermee wordt je maandelijkse bedrag lager. Je kan het verplichte eigen risico met maximaal 500 euro verhogen. Je kan met het maximale eigen risico ruim 20 euro per maand besparen op je premie.

Wordt je binnenkort 18 jaar en weet je niet helemaal waar je op moet letten?

Alle informatie hebben we voor je op een rijtje gezet op: zorgverzekering voor 18 jarigen

Je kan op ZorgKiezer elke zorgverzekering vergelijken aan de hand van je eigen wensen en voorkeuren. Je krijgt dan resultaten te zien die het beste bij je passen. Je kan meteen online overstappen en het opzeggen van je oude zorgverzekering wordt voor je in orde gemaakt. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd