ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Storneren dubbele premie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Veel mensen in Nederland wisselen voor 31 december van zorgverzekeraar. Hoewel de overstap in de meeste gevallen meteen goed gaat, kan het zo zijn dat de premie van de eerste maand van het jaar door zowel de oude als de nieuwe verzekeraar wordt afgeschreven. Dit is erg vervelend en uiteraard niet de bedoeling, maar helaas kun je zelf niets doen om dit te voorkomen. Vanwege drukte bij de zorgverzekeraars kan het zo zijn dat je opzegging nog niet is verwerkt door je oude verzekeraar. Het is niet zo dat je dubbel bent verzekerd.

Teruggave teveel betaalde premie

Wanneer de premie in de maand januari door beide zorgverzekeraars wordt afgeschreven, hoef je zelf geen actie te ondernemen. Je oude verzekeraar zal automatisch binnen enkele weken de onrechtmatige zorgpremie terugstorten op je rekening. Je zorgverzekeraar zal je hier in dat geval over informeren.

Storneren

Als je je geld eerder terug wilt krijgen kun je ook zelf actie ondernemen. Je kunt de onrechtmatig afgeschreven premie storneren. Dit wil zeggen dat je het geld op je eigen rekening terug laat storten. Het verschilt per bank hoe het storneren precies in zijn werk gaat. In de meeste gevallen is dit te regelen via internetbankieren. Controleer goed, voordat je storneert, of je oude zorgverzekeraar het geld nog niet heeft teruggestort. Anders veroorzaak je een betalingsachterstand.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de zorgvergelijker van ZorgKiezer kun je snel en gemakkelijk alle zorgverzekeringen vergelijken op premie, dekking en service. Onze online overstapservice is gratis en maakt overstappen heel makkelijk. Twijfel je wat het beste voor jou is? Of heb je hulp nodig bij het vergelijken van je ziektekostenverzekering? Bel ons op 020 2611 600. Ons service team staat voor je klaar om jou te helpen en je vragen te beantwoorden. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct