ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Vergoeding Concerta 2023

Door: - Leestijd: 2 minuten

Concerta is een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van ADHD. Vanuit de basisverzekering wordt Concerta niet vergoed. Heb je dit medicijn nodig, dan is het handig om je hier aanvullend voor te verzekeren

Aanvullende zorgverzekering Concerta

De vergoeding voor Concerta, wisselt per zorgverzekering. Bij de meeste zorgverzekeraars moet je een eigen bijdrage betalen voor deze vergoeding. Daarnaast kan het zijn dat er een medische selectie plaatsvindt om te kijken of je in aanmerking komt voor de verzekering. Dit houdt in dat je een gezondheidsverklaring moet invullen en op basis daarvan beoordeelt de verzekeraar of je wordt geaccepteerd voor deze zorgverzekering of niet.

Vergoeding Concerta in 2024 

Hier vind je een overzicht van de aanvullende verzekeringen die Concerta vergoeden. De volgende verzekeringen bieden een volledige vergoeding voor Concerta zonder eigen bijdrage. Let op: deze verzekeraars hanteren (meestal) wel een maximum vergoedingsbedrag. Dit maximumbedrag wisselt per verzekeraar.

100% vergoeding Concerta »

 Kijk voor een volledig overzicht van alle aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding bieden voor Concerta op het vergoedingenoverzicht voor ADHD medicijnen.

Alternatief voor Concerta

De reden dat je voor Concerta, evenals voor Strattera, een eigen bijdrage moet betalen, is dat beide medicijnen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) in dezelfde medicijngroep vallen als het goedkopere ADHD-medicijn Ritalin.
Ritalin en Concerta bevatten allebei Methylfenidaat. Het verschil tussen beide middelen is de werkingsduur. Ritalin werkt vrij snel, maar is na een paar uur uitgewerkt, waardoor je meerdere keren per dag een capsule moet innemen. Bij Concerta daarentegen gaat de spreiding van Methylfenidaat geleidelijk. Dit heeft als voordeel dat je slechts een keer per dag een capsule in hoeft in te nemen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Zorgvergelijker van ZorgKiezer.nl kun je direct alle zorgverzekeringen vergelijken. Vul jouw zorgwensen in en vergelijk, kies en bespaar. Hulp nodig? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00 wanneer je vragen hebt over de vergoeding Concerta of over je zorgverzekering kiezen. Er staat een team van zorgspecialisten klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct