ZorgKiezer

Vergoeding medicijnen

Door: - Leestijd: 1 minuut

Veel mensen in Nederland slikken medicijnen, maar wat wordt er nu eigenlijk vergoed? Sommige medicijnen worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Lang niet allemaal of maar een gedeelte hiervan. Je kunt jezelf aanvullend verzekeren voor de vergoeding van de medicijnen.

Geneesmiddelenvergoedingensysteem(GVS)

Medicijnen die op de lijst van het GVS staan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hier heb je geen aanvullende zorgverzekering voor nodig. Heb je medicijnen die niet op deze lijst staan dan kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Als je geen aanvullende verzekering afsluit komen de kosten (gedeeltelijk) voor eigen rekening. Je kan ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor medicijnen die je zonder recept kunt kopen of voor homeopathische geneesmiddelen. Gebruik je medicijnen die vergoed worden vanuit de basisverzekering, dan heeft dit invloed op het verplicht eigen risico. Je gebruikt dan eerst het eigen risico om medicijnen of andere zorg vanuit de basisverzekering te betalen. 

Meerdere medicijnen

Het kan voor komen dat een zorgverzekeraar slechts één bepaald medicijn binnen een groep van gelijke medicijnen vergoedt. Heb je last van astma, en gebruik je inhalatiemiddelen, dan kan dit een probleem zijn. Let dan op dat je het medicijn krijgt dat de arts heeft voorgeschreven. Dit kan dan betekenen dat het inhalatiemiddel niet (geheel) wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. Je zorgverzekering vergelijken helpt je bij het vinden van de beste zorgverzekering voor jouw persoonlijke situatie. 

Een aantal voorbeelden die buiten de basis zorgverzekering vallen:

Raadpleeg je zorgverzekeraar welke medicijnen er bij jou vergoed worden. Of gebruik ons overzicht vergoedingen om te controleren wat er vergoed wordt door jouw zorgverzekering. 

Zorgverzekeringen vergelijken

Wil jij weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Gebruik dan onze ZorgVergelijker om tot een passend advies te komen. Bij ons kun je onafhankelijk alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen en hiermee kun je jaarlijks veel geld besparen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd