ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding lenzen

Door: - Leestijd: 1 minuut

Als je een vergoeding wilt voor de kosten van lenzen heb je aan een basiszorgverzekering in veel gevallen niet genoeg. De basisverzekering vergoedt alleen lenzen bij medische indicaties en dan is er ook sprake van een eigen bijdrage. Wil je een vergoeding van je zorgverzekeraar voor lenzen, dan kan je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. 

De aanvullende verzekering is vaak een pakket waarin meerdere vergoedingen zitten. Wil je dit alleen gebruiken voor contactlenzen, let dan op of de premie die je elke maand betaalt niet hoger is dan de kosten van de lenzen. Het kan dan zomaar zijn dat je duurder uit bent met de kosten van de aanvullende zorgverzekering dan de kosten van de lenzen. Dan is het handiger en voordeliger om de lenzen zelf te betalen. In de meeste situaties is het voordeliger om de contactlenzen zelf te betalen dan hiervoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Je kan dit natuurlijk vergelijken op ZorgKiezer.nl.

Aanvullende zorgverzekering voor lenzen

Vul in onze zorgvergelijker in wat precies jouw zorgbehoeftes zijn. Geef daar aan dat je graag een vergoeding voor lenzen wilt. Vervolgens kun je alle geschikte verzekeringen met elkaar vergelijken op zorgpremie, vergoeding en service. Contactlenzen worden in principe niet vergoed door de basisverzekering. Omdat de vergoeding uit de aanvullende verzekering komt, betaal je hier geen eigen risico voor.

Zorgverzekeringen met vergoeding voor lenzen

Kijk hier voor een overzicht van de zorgverzekeringen met een vergoeding voor lenzen.

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je vragen over een vergoeding of over de zorgverzekering? Bel ons op het nummer 020 261 16 00. Er staat een team van zorgverzekering specialisten klaar om je vragen te beantwoorden.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct