ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Zorgverzekering met vergoeding pedicure

Door: - Leestijd: 2 minuten

Een zorgverzekering met vergoeding pedicure nodig? Wanneer je diabetes type 1 of 2 hebt, kun je de behandelingen bij de pedicure vergoed krijgen vanuit je basisverzekering. Het zorgprofiel bepaalt uiteindelijk of de pedicure uit de basisverzekering vergoed wordt. Als dit niet het geval is of je hebt een pedicure nodig in verband met reuma of een medische voet, dan kun je je hiervoor aanvullend verzekeren. Er zijn veel zorgverzekeringen die de kosten van de pedicure dekken. Wij helpen jou bij het vinden van de juiste ziektekostenverzekering. Op ZorgKiezer kun je enorm besparen op je zorgpremie.

Vergoeding pedicure

Bij een pedicure gaat het in dit geval niet om de cosmetische behandeling. Het gaat hier om een medische pedicure voor mensen met suikerziekte, reumatoïde artritis of andere bloedvatproblemen aan de voeten. Voor mensen met diabetes worden pedicures vergoed door de basisverzekering. Het is afhankelijk van het zorgprofiel hoeveel vergoeding je krijgt. Mensen met diabetes vallen tussen de zorgprofielen 1 t/m 4. Heb je geen zorgprofiel, dan krijg je geen vergoeding voor medische pedicure vanuit de basisverzekering. Mensen met reumatoïde artritis of een medische voet vallen niet onder deze profielen en kunnen vergoeding voor een pedicure krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Voor mensen met diabetes met zorgprofiel 1, kan ook vergoeding uit de aanvullende verzekering gebruikt worden.

Goed om te weten. Voor een medische pedicure geldt geen eigen risico. Je kan wel te maken krijgen met een eigen bijdrage als de kosten hoger zijn dan het maximale vergoedingsbedrag of als je naar een niet gecontracteerd zorgverlener gaat. Ook wordt niet alles vergoed. denk aan verzorging van de voet zoals nagels knippen of eelt verwijderen. Cosmetische behandelingen worden sowieso nooit vergoed door de basisverzekering.

Besparen op je zorgverzekering

Naast dat je bij ons eenvoudig naar de meest geschikte zorgverzekering voor jou kunt overstappen, kun je op ZorgKiezer eenvoudig besparen op je zorgverzekering. Wij laten jou de premies zien. Door te vergelijken, krijg je inzicht in de verschillende prijzen. Daarbij is online je zorgverzekering afsluiten eenvoudig en snel geregeld. Wanneer je via ZorgKiezer.nl je zorgverzekering afsluit, wordt je oude zorgverzekering voor je stopgezet. Je kan bij sommige verzekeraars ook profiteren van korting op je premie.

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over de vergoeding voor de pedicure of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van zorgverzekering specialisten klaar om je te helpen bij het overstappen. Wij regelen ook je overstap.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd