ZorgKiezer

Werken in het buitenland, wat doe je met je zorgverzekering?

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wanneer je ingeschreven bent in Nederland, maar wilt werken in het buitenland, heb je geen recht op een Nederlandse zorgverzekering. Je sluit een zorgverzekering af in het land waarin je werkzaam bent. Als je wilt werken in het buitenland, kan je met een verdragspolis toch gebruikmaken van de Nederlandse zorg. Je kunt zowel een aanvullende verzekering aanvragen.

Werken in het buitenland

Ga jij werken het buitenland, bijvoorbeeld als au pair? Dan zul je op zoek zijn naar een zorgverzekering. Allereerst is de vraag of je binnen of buiten Europa gaat werken. 

Binnen Europa

Als je (naast studeren) gaat werken in het buitenland, word je gezien als werknemer en moet je een zorgverzekering in het buitenland afsluiten.

Buiten Europa

Korter dan drie maanden:

Wanneer jouw verblijf in het buitenland korter dan drie maanden is dan verandert er niks. Je houdt gewoon jouw Nederlandse basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering.

Langer dan drie maanden:

Langer dan drie maanden buiten Europa werken? Dan ben je niet langer verzekerd via je Nederlandse zorgverzekeraar en kun je de zorgverzekering opzeggen. Je hebt dan een verklaring nodig van de ambassade uit het land waar je gaat werken en deze toon je aan de zorgverzekeraar.

Periode niet zeker?

Zeg jouw zorgverzekering dan op op het moment dat je vertrekt. Verzeker je je dan wel in het buitenland voor medische kosten.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd