Vergelijk. Kies. Bespaar.
 • Vergelijk alle 66 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
 • Kies de beste zorgverzekering die bij je past in 2023
 • Bespaar tot 300 euro per jaar én gratis Oral-B tandenborstel!

Alléén bij ZorgKiezer:
Oral-B borstel (nog 100.000 beschikbaar) t.w.v. €39,99 óf 3 mnd. sporten t.w.v. €60!
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één cadeau per gezin/adres.
Lees verder)

ZorgKiezer

Eenvoudig zorgverzekering bekijken en afsluiten

Alléén bij ZorgKiezer:
Oral-B borstel (nog 100.000 beschikbaar) t.w.v. €39,99 óf 3 mnd. sporten t.w.v. €60!
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één cadeau per gezin/adres.
Lees verder)

 • Vergelijk alle 66 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
 • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
 • Bespaar tot 300 euro per jaar én gratis Oral-B tandenborstel!
Klik om verder te scrollen
100% Onafhankelijk

Vergelijk alle 66 verzekeringen op prijs en kwaliteit

Altijd de laagste prijs

Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk

Overstapgarantie

Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd

Gratis bij ZorgKiezer: 3 maanden online sporten óf een Oral-B borstel (nog 100.000 beschikbaar!) 

Sluit nu je zorgverzekering af en krijg van ons overstapcadeau: 3 maanden online sporten of een gratis Oral-B elektrische tandenborstel!

Lees meer over deze actie Op = Op
cadeaux

De grootste onafhankelijke zorgvergelijker

ZorgKiezer.nl is dit jaar 17 jaar geleden opgestart met als doel om consumenten te helpen met kiezen! We waren toen de eerste en zijn nog steeds de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van ziekenhuizen en zorgverzekeringen.

Wij weten alles van zorg en helpen consumenten met kiezen en besparen. Echt onafhankelijk en betrouwbaar.

 • 100% onafhankelijk
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Al 17 jaar de beste zorgvergelijker
 • Gegarandeerd de laagste prijs

Alleen samen kunnen we de zorg beter maken.
Lees meer over onze aanpak

Begin met vergelijken

Dit zijn de goedkoopste basisverzekeringen met 885 euro eigen risico en ruime zorgkeuze

Zorgverzekering 2023:
Wat verandert
er voor jou?

Check het hier!

Ons team van zorgexperts staat voor je klaar

Vandaag vanaf 09:00 bereikbaar

Bellen met ons

Bel 020 2611 600

Direct een zorgexpert aan de telefoon

medewerker

Chatten met een zorgexpert

Whatsapp

Meestal reactie binnen 20 minuten

medewerker
medewerker

Klanten geven ons

Gemiddelde score gebaseerd op 42854 beoordelingen

8,9

score: 5 van 5

“goed geholpen”

Thai Thien Dao - Zwolle
dinsdag 06 december 2022

score: 5 van 5

“goede site; ik kan nu niet op voorhand al een 10 gaan geven want ik weet nog lange niet wat de nasleep gaat worden ; dat ervaar je doorgaans pas achteraf.”

Jacques Hoevenaars - Veldhoven
woensdag 07 december 2022

score: 5 van 5

“Duidelijk overzicht”

Herman Eertwegh - Venlo
dinsdag 06 december 2022

Veelgevraagde deskundige op zorggebied

Bekijk meer nieuwsoptredens »

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Bespaar tot €300,- per jaar!

Zorgverzekering vergelijken
 • Voordelen
 • Zorgverzekering 2023
 • Zorgverzekeraars
 • Over ons

Onafhankelijk vergelijken

Zorgverzekering vergelijken zoals het bedoeld is. Binnen 2 minuten vergelijk je met onze zorgvergelijker razendsnel meer dan 1.000 zorgverzekeringen en ontdek je hoeveel er te besparen is.

Korting zorgverzekering

Door afspraken met zorgverzekeraars bieden wij via het ZorgKiezer-collectief een korting tot 20% aan op een aantal ziektekostenverzekeringen. Deze korting geldt vanaf 2023 uitsluitend voor aanvullende verzekeringen.

Gratis overstapservice

Wanneer je overstapt zorgen wij ervoor dat jouw oude verzekering wordt opgezegd. Deze online service is gratis en maakt overstappen heel gemakkelijk!

Direct online zorgverzekering kiezen

Na het zorgverzekering 2023  vergelijken direct de meest geschikte zorgverzekering kiezen.

Gespecialiseerd in de zorg 

ZorgKiezer is de enige onafhankelijke vergelijkingssite gespecialiseerd in de zorg.

Zorgvergelijker

ZorgKiezer.nl is al meer dan 15 jaar de grootste zorgkiezer van Nederland.

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Met onze zorgvergelijker kun je ook in 2023 weer onafhankelijk de ziektekostenverzekering vergelijken. Op premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen. Tot en met 31 december 2022 is het mogelijk om zorgverzekeringen te kiezen en vergelijken voor 2023.

De goedkoopste zorgverzekering staat bij ons altijd bovenaan in de resultaten. Hierin onderscheidt ZorgKiezer zich van andere vergelijkingssites.

Jaarlijks vergelijken ruim 1.000.000 mensen de zorgverzekering op ZorgKiezer.nl. Voor bijzonderheden in het nieuwe jaar neem je een kijkje op zorgverzekering 2023.

Zorgkiezer sluit aan op jouw wensenpakket

Door jouw voorkeuren op te geven in onze zorgvergelijker start je direct met het vergelijken van de goedkoopste zorgverzekeringen. Wij tonen het aanbod dat aansluit op jouw wensenpakket. Jouw voorkeuren zijn eenvoudig aan te passen en tonen wij in de resultaten. Zo vind je eenvoudig de beste zorgverzekering.

Direct online afsluiten

Overstappen van zorgverzekering is één keer per jaar mogelijk. Aan het einde van het jaar stuurt de huidige zorgverzekeraar een nieuwe zorgpremie en polisvoorwaarden toe voor 2023. Vervolgens heb je tot 1 januari 2023 de tijd om over te stappen.

Nadat je met onze zorgvergelijker de zorgverzekeringen vergelijkt, sluit je de goedkoopste of beste zorgverzekering direct af. ZorgKiezer heeft een gratis overstapservice waarmee wij je oude ziektekostenverzekering opzeggen.

Korting op je zorgverzekering

Soms krijg je een fikse korting bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars gesproken om onze bezoekers collectieve korting aan te bieden via ZorgKiezer. Daarom kunnen wij een collectieve korting aanbieden voor een aantal verzekeringen. Vanaf 2023 geldt collectiviteitskorting door nieuwe wet- en regelgeving uitsluitend voor de aanvullende verzekering.

Gespecialiseerd in de zorg

Naast jouw zorgverzekering vergelijken kun je bij ZorgKiezer ook terecht voor onder andere informatie over zorgaanbieders, wachttijden, huisartsen,tarieven en het laatste nieuws over de zorg.

Transparantie van kwaliteit in de zorg

ZorgKiezer werkt aan inzicht bij zorgverleners en zorgverzekeraars vanuit het idee dat transparantie van het zorgaanbod leidt tot betere zorg tegen lagere kosten. ZorgKiezer was in november 2005 de eerste website die de wachtlijsten van ziekenhuizen liet zien. Ook publiceerde wij in 2009 een overzicht van collectieve kortingen.

Uit welke zorgverzekeraars kan ik kiezen?

In Nederland kies je uit zo'n 70 verschillende zorgverzekeringen. 90 procent van deze zorgverzekeringen valt onder de vier grootste zorgverzekeraars: Zilveren Kruis, Menzis, VGZ en CZ

Goedkoopste zorgverzekering 2023

De goedkoopste zorgverzekering vinden en afsluiten doe je in 2023 via ZorgKiezer. Wij tonen alle verzekeringen (ook degene die wij niet afsluiten). Maak je een vergelijking en wil je die later terugzien? Dan kun je jouw vergelijking opslaan en op een later moment kiezen.

Onafhankelijk

Zorgverzekering 2023 vergelijken. Op ZorgKiezer vergelijken wij alle zorgverzekeringen. Zorgverzekeraars betalen niet voor een vermelding op de site.

Transparant

Wij helpen jou met kiezen door informatie rondom zorgverzekeringen en ziekenhuizen transparant te maken.

Kennis over zorg

Heb je hulp nodig? Ons team van zorgexperts staat klaar om jou telefonisch advies te geven.

Over ZorgKiezer

ZorgKiezer bestaat al meer dan 15 jaar en is de grootste onafhankelijke zorgvergelijker van Nederland. Jaarlijks vergelijken bijna 4 miljoen mensen hun zorgverzekering of ziekenhuis op onze site. Meer dan 100.000 mensen gebruiken onze site om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Wie is ZorgKiezer?

ZorgKiezer is een activiteit van DGN Finance B.V. en bestaat uit een team van zo'n 40 professionals die keihard werken. Ook op oudjaar tot laat in de avond. Om je te helpen met het vinden van een goede zorgverzekering, de beste arts of het beste ziekenhuis.

Wat is onze missie?

De missie van Zorgkiezer is het creëren van transparantie in het zorgaanbod door gegevens van alle zorgverzekeraars en zorgaanbieders inzichtelijk te maken. Dit vanuit het idee dat deze transparantie uiteindelijk leidt tot betere zorg tegen lagere kosten.

Zo was ZorgKiezer in november 2005 de eerste website die de wachtlijsten van ziekenhuizen via internet inzichtelijk maakte. Ook publiceerden wij in 2009 een overzicht van alle collectieve kortingen van zorgverzekeringen.

Wat doen wij?

ZorgKiezer vergelijkt elk jaar alle zorgverzekeraars op premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen. De enige verzekeraars die niet in onze vergelijker zijn opgenomen zijn verzekeraars die geen nieuwe klanten aannemen, of die een specifiek collectief pakket aanbieden. Naast onze vergelijkservice geeft Zorgkiezer informatie over zorgaanbieders, wachttijden, tarieven en het laatste nieuws over de zorg.

Hoe vergelijken wij?

Door onafhankelijk te vergelijken, staat de beste of goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan de resultaten. Hierin onderscheiden wij ons van andere vergelijkingssites.

Hoe krijgt ZorgKiezer betaald?

Vergelijken is voor de bezoekers van ZorgKiezer gratis. Ook als je via onze website een offerte aanvraagt voor een ziektekostenverzekering krijgen wij hier niet betaald voor. Wij ontvangen pas een vergoeding als je daadwerkelijk een verzekering afsluit.

Wie houdt er toezicht? 

ZorgKiezer valt onder toezicht van verschillende toezichthouders zoals de AFM, de NZa en de ACM. Zij controleren de volledigheid, juistheid en begrijpelijkheid van onze zorgvergelijker. Ook hebben wij veelvuldig overleg met het ministerie van VWS en de toezichthouders over de ontwikkelingen in zorgverzekeringen.

AFM (Autoriteit Financiële Markten)

De AFM controleert of we aan alle regels voldoen voor een eerlijke markt en zij houden toezicht op de kwaliteit van onze vergelijker. Wij hebben een WFT-vergunning voor het adviseren en bemiddelen van zorgverzekeringen in het kader van de Wet Financieel Toezicht.

NZa (Nederlandse zorgautoriteit)

De NZa controleert de volledigheid, juistheid en begrijpelijkheid van onze zorgvergelijker en de informatie die wij publiceren over polisvoorwaarden en premies van zorgverzekeraars.

ACM (Autoriteit Consument en Markt)

De ACM monitort onze zorgvergelijker vanuit haar rol als toezichthouder voor marktwerking in de zorg en eerlijke consumentenmarkten.

ZorgKiezer is een activiteit van DGN Finance B.V. Wij helpen consumenten met het maken van financiële keuzes. Andere projecten van DGN Finance B.V zijn deGoedkoopsteNotaris.nl en Hypotheek24.nl.

Contact

ZorgKiezer.nl (DGN Finance B.V.)
Herengracht 166
1016 BP Amsterdam
Telefoon: 020 2611 600

 • Voordelen

  Onafhankelijk vergelijken

  Zorgverzekering vergelijken zoals het bedoeld is. Binnen 2 minuten vergelijk je met onze zorgvergelijker razendsnel meer dan 1.000 zorgverzekeringen en ontdek je hoeveel er te besparen is.

  Korting zorgverzekering

  Door afspraken met zorgverzekeraars bieden wij via het ZorgKiezer-collectief een korting tot 20% aan op een aantal ziektekostenverzekeringen. Deze korting geldt vanaf 2023 uitsluitend voor aanvullende verzekeringen.

  Gratis overstapservice

  Wanneer je overstapt zorgen wij ervoor dat jouw oude verzekering wordt opgezegd. Deze online service is gratis en maakt overstappen heel gemakkelijk!

 • Zorgverzekering 2023

  Direct online zorgverzekering kiezen

  Na het zorgverzekering 2023  vergelijken direct de meest geschikte zorgverzekering kiezen.

  Gespecialiseerd in de zorg 

  ZorgKiezer is de enige onafhankelijke vergelijkingssite gespecialiseerd in de zorg.

  Zorgvergelijker

  ZorgKiezer.nl is al meer dan 15 jaar de grootste zorgkiezer van Nederland.

  Zorgverzekering 2023 vergelijken

  Met onze zorgvergelijker kun je ook in 2023 weer onafhankelijk de ziektekostenverzekering vergelijken. Op premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen. Tot en met 31 december 2022 is het mogelijk om zorgverzekeringen te kiezen en vergelijken voor 2023.

  De goedkoopste zorgverzekering staat bij ons altijd bovenaan in de resultaten. Hierin onderscheidt ZorgKiezer zich van andere vergelijkingssites.

  Jaarlijks vergelijken ruim 1.000.000 mensen de zorgverzekering op ZorgKiezer.nl. Voor bijzonderheden in het nieuwe jaar neem je een kijkje op zorgverzekering 2023.

  Zorgkiezer sluit aan op jouw wensenpakket

  Door jouw voorkeuren op te geven in onze zorgvergelijker start je direct met het vergelijken van de goedkoopste zorgverzekeringen. Wij tonen het aanbod dat aansluit op jouw wensenpakket. Jouw voorkeuren zijn eenvoudig aan te passen en tonen wij in de resultaten. Zo vind je eenvoudig de beste zorgverzekering.

  Direct online afsluiten

  Overstappen van zorgverzekering is één keer per jaar mogelijk. Aan het einde van het jaar stuurt de huidige zorgverzekeraar een nieuwe zorgpremie en polisvoorwaarden toe voor 2023. Vervolgens heb je tot 1 januari 2023 de tijd om over te stappen.

  Nadat je met onze zorgvergelijker de zorgverzekeringen vergelijkt, sluit je de goedkoopste of beste zorgverzekering direct af. ZorgKiezer heeft een gratis overstapservice waarmee wij je oude ziektekostenverzekering opzeggen.

  Korting op je zorgverzekering

  Soms krijg je een fikse korting bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars gesproken om onze bezoekers collectieve korting aan te bieden via ZorgKiezer. Daarom kunnen wij een collectieve korting aanbieden voor een aantal verzekeringen. Vanaf 2023 geldt collectiviteitskorting door nieuwe wet- en regelgeving uitsluitend voor de aanvullende verzekering.

  Gespecialiseerd in de zorg

  Naast jouw zorgverzekering vergelijken kun je bij ZorgKiezer ook terecht voor onder andere informatie over zorgaanbieders, wachttijden, huisartsen,tarieven en het laatste nieuws over de zorg.

  Transparantie van kwaliteit in de zorg

  ZorgKiezer werkt aan inzicht bij zorgverleners en zorgverzekeraars vanuit het idee dat transparantie van het zorgaanbod leidt tot betere zorg tegen lagere kosten. ZorgKiezer was in november 2005 de eerste website die de wachtlijsten van ziekenhuizen liet zien. Ook publiceerde wij in 2009 een overzicht van collectieve kortingen.

 • Zorgverzekeraars

  Uit welke zorgverzekeraars kan ik kiezen?

  In Nederland kies je uit zo'n 70 verschillende zorgverzekeringen. 90 procent van deze zorgverzekeringen valt onder de vier grootste zorgverzekeraars: Zilveren Kruis, Menzis, VGZ en CZ

  Goedkoopste zorgverzekering 2023

  De goedkoopste zorgverzekering vinden en afsluiten doe je in 2023 via ZorgKiezer. Wij tonen alle verzekeringen (ook degene die wij niet afsluiten). Maak je een vergelijking en wil je die later terugzien? Dan kun je jouw vergelijking opslaan en op een later moment kiezen.

 • Over ons

  Onafhankelijk

  Zorgverzekering 2023 vergelijken. Op ZorgKiezer vergelijken wij alle zorgverzekeringen. Zorgverzekeraars betalen niet voor een vermelding op de site.

  Transparant

  Wij helpen jou met kiezen door informatie rondom zorgverzekeringen en ziekenhuizen transparant te maken.

  Kennis over zorg

  Heb je hulp nodig? Ons team van zorgexperts staat klaar om jou telefonisch advies te geven.

  Over ZorgKiezer

  ZorgKiezer bestaat al meer dan 15 jaar en is de grootste onafhankelijke zorgvergelijker van Nederland. Jaarlijks vergelijken bijna 4 miljoen mensen hun zorgverzekering of ziekenhuis op onze site. Meer dan 100.000 mensen gebruiken onze site om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Wie is ZorgKiezer?

  ZorgKiezer is een activiteit van DGN Finance B.V. en bestaat uit een team van zo'n 40 professionals die keihard werken. Ook op oudjaar tot laat in de avond. Om je te helpen met het vinden van een goede zorgverzekering, de beste arts of het beste ziekenhuis.

  Wat is onze missie?

  De missie van Zorgkiezer is het creëren van transparantie in het zorgaanbod door gegevens van alle zorgverzekeraars en zorgaanbieders inzichtelijk te maken. Dit vanuit het idee dat deze transparantie uiteindelijk leidt tot betere zorg tegen lagere kosten.

  Zo was ZorgKiezer in november 2005 de eerste website die de wachtlijsten van ziekenhuizen via internet inzichtelijk maakte. Ook publiceerden wij in 2009 een overzicht van alle collectieve kortingen van zorgverzekeringen.

  Wat doen wij?

  ZorgKiezer vergelijkt elk jaar alle zorgverzekeraars op premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen. De enige verzekeraars die niet in onze vergelijker zijn opgenomen zijn verzekeraars die geen nieuwe klanten aannemen, of die een specifiek collectief pakket aanbieden. Naast onze vergelijkservice geeft Zorgkiezer informatie over zorgaanbieders, wachttijden, tarieven en het laatste nieuws over de zorg.

  Hoe vergelijken wij?

  Door onafhankelijk te vergelijken, staat de beste of goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan de resultaten. Hierin onderscheiden wij ons van andere vergelijkingssites.

  Hoe krijgt ZorgKiezer betaald?

  Vergelijken is voor de bezoekers van ZorgKiezer gratis. Ook als je via onze website een offerte aanvraagt voor een ziektekostenverzekering krijgen wij hier niet betaald voor. Wij ontvangen pas een vergoeding als je daadwerkelijk een verzekering afsluit.

  Wie houdt er toezicht? 

  ZorgKiezer valt onder toezicht van verschillende toezichthouders zoals de AFM, de NZa en de ACM. Zij controleren de volledigheid, juistheid en begrijpelijkheid van onze zorgvergelijker. Ook hebben wij veelvuldig overleg met het ministerie van VWS en de toezichthouders over de ontwikkelingen in zorgverzekeringen.

  AFM (Autoriteit Financiële Markten)

  De AFM controleert of we aan alle regels voldoen voor een eerlijke markt en zij houden toezicht op de kwaliteit van onze vergelijker. Wij hebben een WFT-vergunning voor het adviseren en bemiddelen van zorgverzekeringen in het kader van de Wet Financieel Toezicht.

  NZa (Nederlandse zorgautoriteit)

  De NZa controleert de volledigheid, juistheid en begrijpelijkheid van onze zorgvergelijker en de informatie die wij publiceren over polisvoorwaarden en premies van zorgverzekeraars.

  ACM (Autoriteit Consument en Markt)

  De ACM monitort onze zorgvergelijker vanuit haar rol als toezichthouder voor marktwerking in de zorg en eerlijke consumentenmarkten.

  ZorgKiezer is een activiteit van DGN Finance B.V. Wij helpen consumenten met het maken van financiële keuzes. Andere projecten van DGN Finance B.V zijn deGoedkoopsteNotaris.nl en Hypotheek24.nl.

  Contact

  ZorgKiezer.nl (DGN Finance B.V.)
  Herengracht 166
  1016 BP Amsterdam
  Telefoon: 020 2611 600

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 42854 beoordelingen

keurmerk