ZorgKiezer

Studenten zorgverzekering vergelijken

Door: - Leestijd: 2 minuten

Wanneer je studeert wil je ongetwijfeld je zorguitgaven zo laag mogelijk houden. Als student kun je dan overwegen om een studenten zorgverzekering af te sluiten. Vaak is de zorgpremie van zo'n zorgverzekering lager dan een reguliere zorgverzekering.  Zorgverzekeraars bieden deze studentenverzekeringen aan met een collectieve korting en andere voordelen. 

Je studenten zorgverzekering vergelijken doe je op ZorgKiezer.nl. Studenten die een zorgverzekering willen afsluiten, doen er verstandig aan om zorgverzekeringen te vergelijken. Zo vind je altijd de zorgverzekering die het beste bij jou past en krijg je een duidelijk beeld van alle verschillende premies. Zorgverzekering vergelijken voor studenten is dus gunstig wanneer je kosten wilt besparen.

Waarom een studenten zorgverzekering?

Als student kun je ervoor kiezen om een studenten zorgverzekering af te sluiten. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar als jij de goedkoopste zorgverzekering wil hebben dan is het wel verstandig. Een zorgverzekering voor studenten is namelijk vaak voordeliger, omdat zorgverzekeraars een uniek pakket aan aanbieden. Ze halen alle overbodige dekkingen uit de verzekering, omdat een student hier vaak toch geen gebruik van maakt. Daarentegen stoppen ze juist bepaalde zorg in het pakket waar een student meer gebruik van maakt. Denk aan anticonceptie, maar ook fysiotherapie of medische zorg in het buitenland. Zorgverzekeraars gaan er dus vanuit dat de studentenverzekering een zorgverzekering voor jongeren is.

18 jaar?

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan ben je nog meeverzekerd bij één van je ouders. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je zelf een zorgverzekering voor studenten afsluiten. Vanaf je 18e ben je verplicht zorgpremie te betalen. Je betaalt dan ook eigen risico voor elke zorg die je uit de basisverzekering gebruikt.

Recht op zorgtoeslag

Als student van 18 jaar of ouder heb je in de meeste gevallen recht op zorgtoeslag. Deze moet je zelf aanvragen. 

Korting op je zorgverzekering?

Wil jij nog meer korting op je zorgverzekering? Je kunt ervoor kiezen om je vrijwillig eigen risico te verhogen.

Studeren in het buitenland of reizen?

Ga jij studeren in het buitenland en ben je benieuwd of je een zorgverzekering moet afsluiten?

Korter dan 3 jaar in het buitenland?

Als je minder dan drie jaar op reis gaat of weg bent om te studeren, blijf je verzekerd in Nederland. Je blijft dus gewoon zorgpremie betalen. Je bent dus ook verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland. De kosten worden gedekt gebaseerd op de Nederlandse tarieven. Zijn de zorgkosten hoger in het land waar je bent? Dan moet je zelf het verschil betalen.

Wil je dat al je kosten gedekt worden in het buitenland? Dan kun je een aanvullende verzekering met buitenlandse dekking afsluiten. Deze dekking zorgt ervoor dat je 100 procent vergoed bent voor de kosten in het buitenland.

Let op: sommige zorgkosten worden gedekt door je reisverzekering. Check deze dus ook even.

30 +?

Als je ouder dan 30 bent en je gaat studeren in het buitenland dan vervalt de Nederlandse zorgverzekering wel.

Werken (naast studeren en reizen) in het buitenland?

Als je (naast studeren) gaat werken in het buitenland, bijvoorbeeld als au pair. Dan word je gezien als werknemer en moet je een zorgverzekering in het buitenland afsluiten.

Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen op prijs, dekking en service. Studenten die echt voor de goedkoopste zorgverzekering gaan, kunnen ook alleen een basisverzekering afsluiten in plaats van een zorgverzekering vergelijken.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd