ZorgKiezer

Zorgverzekering opzeggen

Door: - Leestijd: 2 minuten

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering is al voldoende en het ligt aan jouw eigen behoeften of je ook een aanvullende zorgverzekering afsluit. Tussentijds van zorgverzekering wijzigen is niet mogelijk, maar wel kan je één keer per jaar je zorgverzekering opzeggen en overstappen. Het is verstandig om elk jaar te controleren of de huidige zorgverzekering nog wel de beste is voor jou. Misschien moet je de oude zorgverzekering opzeggen en overstappen.

Zorgverzekering opzeggen automatisch

Je zorgverzekering opzeggen is heel makkelijk en gaat bijna altijd automatisch. Je kan met de zorgvergelijker van ZorgKiezer elke zorgverzekering vergelijken en meteen overstappen. De oude zorgverzekering opzeggen wordt dan voor je geregeld. Je kan aangeven dat de nieuwe zorgverzekeraar de oude zorgverzekering mag opzeggen. Je kan de oude zorgverzekering opzeggen tot 31 december, je hoeft dan nog niet meteen over te stappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar kan dan nog tot 31 januari. Stap je over na 1 januari dan gaat de nieuwe zorgverzekering in met terugwerkende kracht. 

Zorgverzekering opzeggen voor jaarwisseling

Het makkelijkste is om voor 31 december een nieuwe zorgverzekering te kiezen en dan meteen over te stappen en de oude zorgverzekering op te laten zeggen door de nieuwe zorgverzekeraar. Het verstandigste is om je zorgverzekering pas op te zeggen als je zeker weet dat je door de nieuwe zorgverzekeraar wordt geaccepteerd. Wij helpen je graag bij je zorgverzekering opzeggen, het vergelijken en het overstappen van je zorgverzekering.

Wil jij je zorgverzekering opzeggen bij:

Zorgverzekering 2023

Wil je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering in 2023? Vergelijk de zorgverzekering 2023 en stap eenvoudig over via ZorgKiezer. Heb je een vraag of wil je hulp bij het overstappen? Ons team van overstapcoaches is telefonisch bereikbaar op 020 261 16 00.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd