ZorgKiezer

Vergoeding kraamzorg

Door: - Leestijd: 1 minuut

Vergoeding kraamzorg nodig? Wanneer je weet dat er een baby komt verandert je zorgbehoefte voor dat jaar ook. Je zult dan kraamzorg nodig hebben voor moeder en baby.

Kraamzorg wordt voor minimaal 24 uur en maximaal 80 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Deze uren worden verdeeld over tien dagen vanaf dat je bevallen bent. Iedereen heeft recht op kraamzorg, of je nu thuis bevalt, of in het ziekenhuis of in een geboortecentrum verblijft. Het aantal dagen dat je recht hebt op kraamzorg kan hierdoor wel minder worden. Kraamzorg wordt vanuit de basisverzekering vergoed, maar er geldt wel een verplichte eigen bijdrage. In 2020 is dit 4.50 per uur. Je eigen bijdrage staat los van je eigen risico.

Aanvullende verzekeringen kraamzorg

Verwacht je een baby in het nieuwe jaar? Je kunt je aanvullend verzekeren voor de wettelijke eigen bijdragen die gelden voor kraamzorg thuis of in het ziekenhuis. In onze zorgvergelijker kun je eenvoudig aangeven dat je graag een vergoeding voor kraamzorg wilt. Geef ook je andere zorgbehoeftes aan. Vervolgens geven we jou een overzicht van alle geschikte zorgverzekeringen. Vergelijk de verzekeringen vervolgens met elkaar op prijs, dekking en kwaliteit. Kijk voor een compleet overzicht van aanvullende zorgverzekeringen met een vergoeding voor kraamzorg op ons vergoedingenoverzicht.

Besparen op kraamzorg

Door te vergelijken zul je zien dat de tarieven behoorlijk uiteen lopen. Wanneer je vergelijkt, kun je behoorlijk geld besparen op je zorgverzekering. Vergelijk ook op dekking. Zorgverzekeraars bepalen zelf hoeveel zij dekken. Het kan dus zijn dat je bij de ene zorgverzekeraar, in jouw geval, te weinig of juist te veel gedekt krijgt.

Sluit online je zorgverzekering af op ZorgKiezer en ontvang tot 12% extra korting. Hulp nodig? Ons team van overstapcoaches staan klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct