ZorgKiezer

Werelddekking in zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Het kan gebeuren dat je je tijdens je vakantie in het buitenland niet lekker voelt of bij een ongeval betrokken raakt en daardoor gebruik moet maken van de spoedeisende hulp. Maar ben je eigenlijk wel verzekerd voor deze medische zorg in het buitenland?

Betere dekking nodig voor het buitenland? 

Vergelijk direct alle zorgverzekeringen voor 2022

Wat vergoedt de zorgverzekering in het buitenland?

De basisverzekering vergoedt medische kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland tot de in Nederland geldende tarieven.
Hanteert het ziekenhuis in jouw vakantieland hogere tarieven? Dan moet het verschil zelf betaald worden. Houd er rekening mee dat in landen als de Verenigde Staten en Canada de zorg flink duurder is dan in Nederland.

Aanvullende zorgverzekering met werelddekking

Wil je een volledige dekking van alle kosten in het buitenland? Dan zijn er twee mogelijkheden, namelijk het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering met Werelddekking of Europadekking of een reisverzekering met medische dekking. In dat laatste geval wordt de dekking aangevuld tot 100% van de kosten.

Reisverzekering met medische dekking

Een reisverzekering met medische dekking is de andere optie. Daarnaast moet ook het eigen risico betaald worden. Een reisverzekering dekt het eigen risico van de zorgverzekering niet.

Contact met de Nederlandse alarmcentrale

Bij een medisch noodgeval in het buitenland moet je contact opnemen met de alarmcentrale van de zorgverzekering of de reisverzekering. Er zijn namelijk gevallen bekend dat je bij geringe klachten gelijk naar een privékliniek wordt gebracht. Het is zelfs niet uit te sluiten dat er in sommige gevallen zinloze medische behandelingen worden uitgevoerd om de kosten op “rijke” Nederlanders te kunnen verhalen.
Deze privéklinieken rekenen vaak zeer hoge kosten en je loopt het risico dat je (een deel van) de medische kosten zelf moet dragen. Houd daarom altijd contact met de alarmcentrale.

Zorgverzekering met werelddekking

Op ZorgKiezer kun je alle zorgverzekeringen met een vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland vergelijken.

Vakantiecheck van ZorgKiezer

Ga jij goed verzekerd op reis? Doe de vakantiecheck

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd