ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding orthodontie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar vergoeding voor orthodontie? Op ZorgKiezer.nl vind je alle aanvullende verzekeringen met een orthodontievergoeding. Bij deze vergoeding wordt er onderscheid gemaakt tussen mensen onder de 18 jaar en boven de 18 jaar. Dit wordt eenvoudig aangegeven tijdens het vergelijken.

Besparen op je zorgpremie!

Op ZorgKiezer.nl kun je eenvoudig alle basisverzekeringen en aanvullende ziektekostenverzekeringen met elkaar vergelijken. Wanneer je op zoek bent naar een vergoeding voor orthodontie geef je dit aan in onze zorgvergelijker. Vervolgens kun je vergelijken op prijs, dekking en service. Bij een (aanvullende) zorgverzekering lopen niet alleen de tarieven uiteen, ook de dekking en service verschilt per verzekeraar. Bedenk goed wat je nodig denkt te hebben aan vergoedingen en kies daar je verzekering op uit. Misschien heb je nu wel een heel uitgebreid pakket met zorg waarvan je eigenlijk niet gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. 

Vergoeding orthodontie

De vergoeding van orthodontie valt niet onder de basisverzekering. Ook niet voor kinderen onder de 18 jaar. Er zijn enkele uitzonderingen, maar die komen bijna niet voor. Jongeren onder de 18 jaar die een beugel nodig hebben, kunnen hiervoor natuurlijk niet zelf een zorgverzekering afsluiten. De dekking voor orthodontie moet door één van de ouders verzekerd worden via een aanvullende zorgverzekering. Een kind kan daarvan dan gebruik maken als zij meeverzekerd worden met die ouder of verzorger. Wil een ouder zelf ook een beugel, dan kan dat ook vanuit een aanvullend pakket. Vaak is de vergoeding voor volwassenen lager dan voor kinderen onder de 18 jaar. 

Let op! De vergoeding voor orthodontie is eenmalig. Je krijgt dus niet elk jaar opnieuw recht op vergoeding van kosten voor een beugel. Heb je als kind onder de 18 jaar al een keer vergoeding gehad van je verzekeraar, dan telt dat ook mee als je boven de 18 bent. Dat maakt geen verschil. Eenmalige vergoeding betekent echt dat je als persoon hier maar één keer gebruik van kunt maken, ongeacht leeftijd.

Kijk in ons vergoedingenoverzicht welke zorgverzekeringen orthodontie tot 18 jaar vergoeden en welke zorgverzekeringen orthodontie vanaf 18 jaar vergoeden.

Om 3 redenen kun je met ZorgKiezer besparen op je zorgpremie:

 • Op ZorgKiezer ontvang je vaak korting op je zorgpremie
 • Online overstappen van zorgverzekering is goedkoper
 • Door te vergelijken, kies je eenvoudig voor de beste zorgverzekering

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over de vergoeding orthodontie of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste zorgverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 1600. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je te helpen bij het overstappen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct