ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding osteopathie

Door: - Leestijd: 2 minuten

Zou je voor osteopathie graag een vergoeding krijgen vanuit je zorgverzekering? Op ZorgKiezer kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen met een vergoeding voor osteopathie met elkaar vergelijken. Wij geven jou een overzicht van alle verschillende ziektekostenverzekeringen gerangschikt op prijs/kwaliteit. Je kan natuurlijk ook vergelijken op de goedkoopste op op best beoordeeld. 

Osteopathie valt onder alternatieve geneeswijzen

Osteopathie valt onder het kopje ‘alternatieve geneeswijzen’ en krijg je niet vergoed vanuit je basisverzekering. Een consult kost gemiddeld tussen de 90 en 100 euro. Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van de ernst van de klachten. Soms zijn 2 tot 3 behandelingen voldoende, maar in andere gevallen kunnen meer behandelingen nodig zijn. Je kan vooraf navragen bij je osteopaat hoeveel een behandeling kost en hoeveel behandelingen je denkt nodig te hebben. Dan kan je dit gebruiken bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

Ga naar onze zorgvergelijker en geef daar aan wat jouw zorgbehoeftes zijn. Voor osteopathie geef je aan dat jij je aanvullend wil verzekeren voor ‘alternatieve geneeswijzen’. 

Zorgverzekeringen met osteopathie vergoeding

De vergoeding van osteopathie komt uit de aanvullende verzekering en valt onder de noemer alternatieve geneeswijzen. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen kan je kiezen voor aanvullende dekking bij alternatieve geneeswijzen. Let op! als er een dekking is opgenomen in het pakket voor alternatieve geneeswijzen, is dat nog geen garantie dat ook de osteopaat wordt vergoed. Controleer daarom altijd welke alternatieve geneeswijzen door de nieuwe verzekeraar gedekt zijn en aan welke voorwaarden je hiervoor moet voldoen. De exacte dekking per alternatieve zorgverlener staan in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. De dekking en de voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar.

Kijk voor het volledige overzicht van aanvullende pakketten met een vergoeding voor osteopathie op ons vergoedingenoverzicht. Kijk voor de aanvullende voorwaarden bij de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze.

Bespaar op jouw zorgverzekering

Wat veel mensen niet weten, is dat je veel geld kan besparen op je zorgpremie wanneer je overstapt via ZorgKiezer. Dat komt doordat je bij het bekijken van de resultaten kan vergelijken op prijs, kwaliteit, beoordelingen en duurzaamheid. Overstappen kan eenvoudig online en geheel gratis. Je oude zorgverzekering wordt door de nieuwe zorgverzekeraar stopgezet en je krijgt bij sommige verzekeraars ook nog eens korting via ZorgKiezer.nl. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over een bepaalde vergoeding of kom je er niet uit?  Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen naar een nieuwe ziektekostenverzekering

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd