ZorgKiezer

Gespreid betalen eigen risico

Door: - Leestijd: 2 minuten

Iedereen vanaf 18 jaar heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. Voor 2018 is dit eigen risico vastgesteld op een bedrag van 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen.Bij sommige verzekeraars is het mogelijk het verplicht eigen risico gespreid te betalen. Door in termijnen te betalen kun je financiële verassingen achteraf voorkomen.

Gespreid betalen in maandelijkse termijnen

Wanneer je voor februari je verzekering hebt afgesloten, kan je ervoor kiezen je eigen risico in 10 maandelijkse termijnen te betalen. Dit bedrag wordt dan elke maand van je rekening afgeschreven. Als achteraf blijkt dat je minder zorgkosten gemaakt hebt, stort de zorgverzekeraar het overgebleven deel terug op je rekening.

Waarom gespreid betalen?

Als jij verwacht dat je hoge zorgkosten gaat maken in 2019 is het wellicht verstandig hierover na te denken. De eerste 385 euro zorgkosten zijn dan namelijk voor jouzelf. Als je dit vooraf gespreid betaald dan weet je al welke maandelijkse kosten je extra krijgt. Als je aan het einde van het jaar de 385 euro niet volledig hebt gebruikt krijg je het openstaande bedrag weer terug van je zorgverzekeraar. 

Gespreid betalen na gemaakte zorgkosten

Je kan er ook voor kiezen om pas gespreid te betalen nadat je zorg gebruikt hebt. Dit bedrag wordt tegelijk met je zorgpremie afgeschreven.

Zorgverzekeraars 

Het is bij onderstaande zorgverzekeraars mogelijk om je eigen risico vooraf gespreid te betalen. Een aantal zorgverzekeraars stelt hier nog wel een paar voorwaarden aan. Kijk in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

Zorgverzekeraar
Anderzorg
Avéro Achmea
Bewuzt
CZ
Czdirect
De Amersfoortse
De Friesland
Delta Lloyd
Ditzo
DSW
FBTO
HEMA
Interpolis
InTwente
IZZ
Menzis
OHRA
OZF Achmea
PMA Zorgverzekering
Pro Life
Sallad
Stad Holland
UnitedConsumers
Univé
VGZ
ZEKUR
ZieZo Zilveren kruis
Zilveren Kruis
Zorg en Zekerheid
ZorgDirect
Zorgverzekeraar UMC

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Bel ons op het nummer 020 261 16 00 wanneer je hulp nodig hebt. Er staat een team van zorgverzekering specialisten klaar om je vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook de overstap naar een nieuw ziektekostenverzekering voor je regelen. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd