ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Vergoeding podotherapie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Veel mensen hebben voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem. De klachten kunnen ontstaan als gevolg van afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Als je pijn hebt aan je voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan een bezoek aan de podotherapeut oplossing bieden. Podotherapeuten zijn erkende specialisten en paramedisch opgeleide voetdeskundigen.

Hoe worden je klachten behandeld?

De behandeling van een podotherapeut bestaat meestal uit het toepassen van corrigerende en/of beschermende technieken, zoals een orthese en schoen- en zoolcorrecties. Ook geven podotherapeuten advies hoe klachten in het vervolg zo veel mogelijk voorkomen kunnen worden en behandelen zij afwijkende teenstanden en (ernstige) huid- en nagelaandoeningen die niet door een (medisch) pedicure mogen worden behandeld.

Vergoeding door je zorgverzekering

Podotherapie wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering voor diabetes patiënten. Voor mensen die niet aan die voorwaarde voldoen, vergoeden veel verzekeraars podotherapie vanuit aanvullende pakketten. Steunzolen worden ook niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding voor de aanschaf, het aanmeten en de reparatie kun je vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering. 

Top 3 goedkoopste verzekeraars

Via onderstaande link vind je de top 3 goedkoopste zorgverzekeringen die podotherapie aanvullend verzekeren.

Vergelijk verzekeraars voor podotherapie »

Kijk op het vergoedingenoverzicht op ZorgKiezer.nl om te zien welke aanvullende pakketten door verzekeraars worden aangeboden. De voorwaarden kun je vinden bij de polisvoorwaarden van de zorgverzekering van jouw keuze. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd