ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding plastische chirurgie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Op zoek naar een goede zorgverzekering met een vergoeding voor plastische chirurgie / cosmetische chirurgie? Op ZorgKiezer vind je alle zorgverzekeringen die deze kosten dekken. De kosten worden alleen gedekt wanneer de chirurgie medisch of psychisch noodzakelijk is. Op ZorgKiezer kun je eenvoudig iedere zorgverzekering met elkaar vergelijken. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van plastische chirurgie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen per ingreep. Het moet in ieder geval gaan om een afwijking in het uiterlijk waardoor je lichamelijk niet goed kan functioneren. Een verminking als gevolg van ziekte, een ongeluk of een geneeskundige verrichting. 

De algemene regel is dat een cosmetische ingreep niet door de zorgverzekering wordt vergoed. Hier zijn een aantal uitzonderingen op. Denk bijvoorbeeld aan een borstprothese bij borstkanker of een boven-ooglidcorrectie wanneer iemand bijna niks meer kan zien. Er moet altijd een medische noodzaak zijn om in aanmerking te komen voor een cosmetische ingreep. Voorbeelden van plastische chirurgie die niet worden vergoed zijn een flapoorcorrectie of een besnijdenis op culturele of religieuze basis.

Aanvullende zorgverzekering plastische chirurgie

Kijk hier voor het volledige overzicht van aanvullende pakketten met een vergoeding voor plastische chirurgie. In de meeste gevallen als de plastische chirurgie vergoed wordt, komt dit uit de basisverzekering. Hiervoor hoef je dan geen aanvullend pakket af te sluiten. Voor sommige ooglidcorrecties en voor een flapoorcorrectie bij kinderen kan wel een aanvullende verzekering afgesloten worden. Het verschilt per zorgverzekeraar wat en hoeveel er wordt vergoed. Krijg je een mammaprothese uit de basisverzekering, dan kan je hier een aanvullende verzekering bij afsluiten voor overige hulpmiddelen, zoals een speciale BH of plakstrips. 

Bespaar op je zorgverzekering 

Op ZorgKiezer kun je flink geld besparen op je zorgverzekering. Door te vergelijken op basis van je eigen wensen weet je meteen welke zorgverzekering het beste bij je past. Je kan vergelijken op prijs, kwaliteit, beoordelingen en duurzaamheid. Je stapt online eenvoudig over op ZorgKiezer.nl en je oude zorgverzekering wordt voor je stopgezet. 

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je vragen over de zorgverzekering? of lukt het niet met vergelijken? Voor informatie, vragen, ondersteuning of hulp bij het afsluiten, bel je naar het nummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct