ZorgKiezer

Zorgverzekering met vergoeding psychotherapie

Door: - Leestijd: 1 minuut

Op zoek naar een zorgverzekering met een vergoeding psychotherapie? Op ZorgKiezer kun je iedere zorgverzekering met elkaar vergelijken en afsluiten. Dat gaat zeer eenvoudig met onze zorgvergelijker. Wanneer je online een zorgverzekering afsluit, kun je behoorlijk geld besparen op je zorgpremie. Wij regelen je overstap. Psychotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer je psychotherapie nodig hebt, heb je last van aantoonbare psychische stoornissen. Je hebt wel een verwijsbrief van de huisarts nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering.

Vergoeding psychotherapie

Psychotherapie wordt voor zowel jongeren als volwassenen vergoed door de basisverzekering. Voor kinderen onder de 18 jaar regelt de gemeente de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Om gebruik te kunnen maken van een vergoeding uit de basisverzekering is altijd een verwijzing van een (huis)arts nodig. Deze verwijst je door naar bijvoorbeeld de prakijkondersteuner, de Basis GGZ of de Gespecialiseerde GGZ. Omdat er sprake is van vergoeding vanuit de basisverzekering, moet je er wel rekening mee houden dat je hiervoor eigen risico betaalt. Psychotherapie kan bij verschillende problemen worden ingezet. Het is een vorm van gesprekstherapie. Door de gespreksbehandelmethode leer je wat je zelf kan doen om klachten te verminderen. 

Bespaar op je basisverzekering

Online je zorgverzekering bij ons afsluiten, betekent besparen. Waarom kan je zo veel geld besparen wanneer je bij ZorgKiezer je zorgverzekering afsluit? Dat komt doordat je kan vergelijken op je eigen wensen. De resultaten laten de goedkoopste zien, maar je kan ook vergelijken op kwaliteit, beoordelingen of duurzaamheid. Sluit je via ZorgKiezer je zorgverzekering af, dan kan je in sommige gevallen profiteren van extra korting op je premie. 

Top 5 goedkoopste basisverzekeringen

Voor een vergoeding psychotherapie heb je alleen een basisverzekering nodig. Bekijk hier de top 5 van goedkoopste zorgverzekeringen

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je vragen over de zorgverzekering? Of heb je hulp nodig bij het overstappen? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team zorgverzekering specialisten klaar om je te helpen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct