Zorgverzekering 2018
  • Bekijk alle 57 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
  • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
  • Bespaar tot 300 euro per jaar!

Zorgverzekering vergelijken

Eenvoudig zorgverzekering bekijken en afsluiten

Alléén bij ZorgKiezer:
Oral-B borstel t.w.v. €39,99 óf 3 mnd. sporten t.w.v. €60!
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één cadeau per gezin/adres.
Lees verder)

  • Vergelijk alle 57 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
  • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
  • Bespaar tot 300 euro per jaar!

Ben jij op zoek naar een zorgverzekering in 2019?

Je kunt vanaf 12 november vergelijken en overstappen van zorgverzekering. Benieuwd naar al het laatste nieuws over jouw zorgverzekering in 2019? 

Zorgverzekering in 2019

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom de zorgverzekeringen 2024.

Zorgverzekering 2018: Laatste nieuws

Wijzigingen basisverzekering 2019

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Elk jaar verandert de inhoud van het basispakket doordat er vergoedingen uit gaan of bijkomen. De basisverzekering wordt in 2019 aangevuld met een aantal behandelingen:

  • Zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie (voor oncologie patiënten).
  • 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan knie- en heupgewrichten.
  • Verzorging kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg.

Voor de wijzigingen van komend jaar kan je een kijkje nemen op onze pagina over de zorgverzekering 2019

Nieuwe zorgverzekeraar

Voor het eerst sinds tien jaar betreedt een nieuwe zorgverzekeraar de Nederlandse markt. IptiQ, dochter van de Zwitserse verzekeraar Swiss Re, is de eerste buitenlandse partij die in ons land gaat opereren. IptiQ neemt drie bestaande zorgverzekeringen over die eerder onder VGZ vielen. Het gaat om Promovendum, National Academic en Besured.

Aanvullende zorgverzekering 2018

De inhoud van de basisverzekering wordt bepaald door de overheid, maar de verzekeraars stellen zelf de aanvullende zorgverzekeringen samen. Zoals hierboven al beschreven maken de verzekeraars hun premies en dekkingen voor 2018 halverwege november bekend.
Vooral als je fysiotherapie of speciale medicijnen gebruikt is het verstandig om de huidige aanvullende zorgverzekering te vergelijken met de pakketten voor 2018. Ook als je zorgbehoefte is gewijzigd kan het voordelig zijn om de aanvullende zorgverzekering nogmaals te beoordelen.

Eigen risico 2018

Eigen risico 2008-2017

Met Prinsjesdag werd eerst nog bekend gemaakt dat het eigen risico in 2018 zou gaan stijgen naar €400,-. Een dag later werd er echter bekend dat het eigen risico in 2018 toch gelijk blijft met dat van 2017. Het gelijk houden van het eigen risico op €385,- gaat wel ten koste van de maandelijkse premie. De premie voor de zorgverzekering zou al omhoog gaan in 2018, maar daar kunnen nu nog een paar euro's per maand bijkomen om de €15,- die nu bespaard wordt te bekostigen. Eigenlijk is het wettelijk zo geregeld dat bij een premiestijging het eigen risico ook stijgt, maar daar is nu een streep doorgetrokken. De Tweede Kamer moet hiervoor een spoedprocedure in gang zetten om dit rond te krijgen. 

Er zijn plannen van Minister Edith Schippers van VWS om het verplicht eigen risico uiteindelijk te verhogen naar 500, maar dat zal niet op korte termijn gebeuren. Lees hier meer over het eigen risico.

Zorgpremie 2018

Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste zorgverzekering is 380 euro. Om te besparen op je zorgverzekering is het dus goed om zorgverzekeringen te vergelijken. Je vindt alle premies voor 2018 in ons premieoverzicht.

Vergoedingen 2018

Bij het uitzoeken van een geschikte zorgverzekering is het belangrijk om te weten wat er vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Je kunt op onze vergoedingen pagina’s alle vergoedingen voor onder andere de tandarts, fysiotherapie, orthodontie en pedicure vinden. Je kunt zo per zorgverzekeraar de dekking vergelijken. kom je er zelf niet uit, dan kan je contact met ons opnemen en dan zoeken we samen de beste vergoeding van de zorgverzekering in 2018. (020 2611 600)

Zorgverzekering vergelijken 2018

Alle zorgpremies voor 2018 zijn bekend. Dit betekent dat je alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Met behulp van onze zorgvergelijker kun je eenvoudig zorgverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van jouw zorgbehoeften. Ga je bijvoorbeeld geregeld naar een fysiotherapeut? Dan is het wellicht verstandig om een aanvullende verzekering met een vergoeding voor fysiotherapie af te sluiten. 

Overstappen zorgverzekering 2018

De premies voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen verschillen flink per aanbieder. In het premieoverzicht van ZorgKiezer.nl kun je hier vanaf 12 november alle tarieven terugvinden. Je kunt dan ook heel eenvoudig in onze Zorgvergelijker een vergelijking maken en overstappen tot en met 31 december 2017. Zeg je je zorgverzekering op vóór 1 januari 2018, dan heb je nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Lees hier meer over overstappen van zorgverzekering.

Buiten de overstapperiode om kan je niet wisselen van zorgverzekeraar, tenzij je voldoet aan een uitzondering. Als je bijvoorbeeld gaat scheiden en samen op de polis stond, kan je overstappen. Als je via je werkgever verzekerd bent en je wisselt van baan is dat ook een uitzondering. Wij hebben alle uitzonderingen voor tussentijds overstappen op een rijtje gezet.

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om tussentijds de zorgverzekering te wijzigen. Je stapt dan niet over, maar je kan wel nog je pakket uitbreiden. Dit is vaak een optie als je zwanger wordt. Let wel op de voorwaarden per verzekeraar. We hebben voor je uitgezocht waar je tussentijds je zorgverzekering wijzigen kan.

Laatste nieuws zorgverzekering 2018

Wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws en recente ontwikkelingen op zorggebied? Bekijk dan ons ZorgKiezer blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kan bijna de zorgverzekering 2019 vergelijken

Dit zijn de goedkoopste basisverzekeringen met 885 euro eigen risico en ruime zorgkeuze