Zorgverzekering vergelijken
 • Vergelijk alle 57 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
 • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
 • Bespaar tot 300 euro per jaar!

Alléén bij ZorgKiezer:
Oral-B borstel t.w.v. €39,99 óf 3 mnd. sporten t.w.v. €60!
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één cadeau per gezin/adres.
Lees verder)

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken en direct afsluiten

Alléén bij ZorgKiezer:
Oral-B borstel t.w.v. €39,99 óf 3 mnd. sporten t.w.v. €60!
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één cadeau per gezin/adres.
Lees verder)

 • Vergelijk alle 57 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
 • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
 • Bespaar tot 300 euro per jaar!
Klik om verder te scrollen
100% Onafhankelijk

Vergelijk alle 57 verzekeringen op prijs en kwaliteit

Altijd de laagste prijs

Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk

Overstapgarantie

Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd

Nu gratis bij ZorgKiezer: 3 mnd online sporten óf een Oral-B borstel

Kies, vergelijk en bespaar, nu met overstapcadeau: 3 maanden sporten of een gratis Oral-B elektrische tandenborstel t.w.v. 39,99 euro!

Lees meer over deze actie Op = Op
cadeaux

De grootste onafhankelijke zorgvergelijker

ZorgKiezer.nl is al 15 jaar de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van ziekenhuizen en zorgverzekeringen.

Wij weten alles van zorg en helpen consumenten met kiezen en besparen. Echt onafhankelijk en betrouwbaar.

 • 100% onafhankelijk
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Al 15 jaar de beste zorgsite
 • Gegarandeerd de laagste prijs

Alleen samen kunnen we de zorg beter maken.
Lees meer over onze aanpak

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Dit zijn de goedkoopste basisverzekeringen met 885 euro eigen risico en ruime zorgkeuze

Zorgverzekering
vergelijken 2024:
Wat verandert
er voor jou?

Check het hier!

Ons team van zorgexperts staat voor je klaar

Vandaag tot 17:00 bereikbaar

Bellen met ons

Bel 020 2611 600

Direct een zorgexpert aan de telefoon

medewerker

Chatten met een zorgexpert

Whatsapp

Meestal reactie binnen 20 minuten

medewerker
medewerker

Klanten geven ons

Gemiddelde score gebaseerd op 51606 beoordelingen

8,9

score: 5 van 5

“Zeer duidelijk en eenvoudig”

Willem Van der Voort - Utrecht
vrijdag 08 december 2023

score: 4 van 5

“Via ZorgKiezer iedere jaar een goed overzicht van alle zorgverzekeringen. De moeite waard om over te stappen.”

Siska Delrue - Bergen op Zoom
vrijdag 08 december 2023

score: 5 van 5

“Super voor elkaar. Gemakkelijk.”

Bert Buring - Assen
vrijdag 08 december 2023

Veelgevraagde deskundige op zorggebied

Bekijk meer nieuwsoptredens »

Zorgverzekering vergelijken 2024

Bespaar tot €300,- per jaar!

Vergelijk alle zorgverzekeringen
 • Onafhankelijk
 • Korting
 • Voordelen
 • Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken 2024

Rondom jouw zorgverzekering verandert er ieder jaar het één en ander. Dit kunnen veranderingen van premies zijn of jouw persoonlijke risico’s en daarmee de zorgbehoefte. We raden je bij ZorgKiezer daarom aan om ieder jaar te vergelijken via internet. Vergelijk als je 18 jaar bent, student, zwanger, 50+ of als je duurzaamheid belangrijk vindt. Deze vergelijkingssite is voor iedereen die de zorgverzekering vergelijkt.

Zo bespaar je door steeds voor de goedkoopste zorgverzekering 2024  te gaan of heb je altijd de meest uitstekende verzekering. vanaf 12 november worden alle premies bekendgemaakt. Vanaf dat moment is het mogelijk om  de zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan tot 31 december 2023. Wij zeggen de oude zorgverzekering voor jou op. Het is daarnaast goed om te weten dat je 14 dagen bedenktijd hebt om te annuleren.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

De grootste reden waarom je de zorgverzekeringen met elkaar moet vergelijken is dat je geld kan besparen. Zo kunnen er grote verschillen zijn in de premie van je huidige zorgverzekeraar ten opzichte van andere zorgverzekeraars. Ook kan het zijn dat je zorgsituatie is veranderd, waardoor je daarbij ook een andere zorgverzekering nodig hebt.

In 4 stappen vergelijken

Stap 1: Vul je geboortedatum, geslacht en postcode in.

Stap 2: Wij tonen een overzicht van alle zorgverzekeringen die je kan afsluiten. Bovendien tonen wij de verzekering die het meest voldoet aan je wensen. Ga voor een restitutiepolis of andere polis die bij je past.

Stap 3: Vraag je zorgverzekering aan. 

Stap 4: Je ontvang een bevestigingsmail dat de overstap is gelukt. Wij zorgen ervoor dat de oude verzekering wordt opgezegd. 

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?

Allereerst is het goed om te weten dat je geen aanvullende verzekering moet nemen als je de kosten uiteindelijk zelf ook kan betalen. Dit is namelijk vaak goedkoper dan een aanvullende verzekering. Daarnaast moet je kijken of het ziekenhuis waar je normaal gesproken naar toe gaat, een contract heeft bij een zorgverzekeraar. Anders moet je zelf voor enkele kosten opdraaien.  Een andere tip bij het vergelijken is dat je goed moet kijken naar je eigen risico. Als je verwacht veel zorg nodig te hebben in 2024, is het verstandig om een lager eigen risico af te sluiten. Je betaalt misschien per maand meer, maar deze kosten heb je er dan snel uit. Als laatste is het belangrijk om te kijken of je medicijnen nodig hebt en hiervoor een eigen bijdrage moet gaan betalen, zo kan het zijn dat je met een aanvullende verzekering goedkoper uit bent.

Studenten, scholieren, ouderen, senioren of het gehele gezin? Werknemer of zzp’er? Het maakt niet uit. Iedereen vanaf 18 jaar vergelijkt via onze zorgvergelijker. Gebruik onze zorgvergelijker om de best passende en goedkoopste Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Ga je voor VinkVink Basis en een lage zorgpremie of wordt het toch een andere verzekeraar?

Ga voor een volledig en uitgebreid pakket of houd het bij de basisverzekering met laagste premie. Vul jouw situatie en huidige wensen in en ontdek welke verzekering bij jou past. Via de website van ZorgKiezer ben je altijd verzekerd van de beste zorgpolis voor de laagste prijs.

Woon je in het buitenland zoals in België en wil je wellicht liever in het Engels vergelijken? Dan helpen wij je graag telefonisch met jouw vraag. Call us via 020 2611 600.

Alle zorgverzekeraars en zorgpolissen in één vergelijking via het internet.

In Nederland kies je uit tal van verschillende zorgverzekeraars. 90 procent van deze verzekeringen vallen onder de vier grootste zorgverzekeraars: CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ. Daarnaast zijn er veel kleine partijen en labels in de markt. Steeds komt er een nieuwe zorgverzekeraar bij of verdwijnt er een oude. Wij nemen iedere nieuwe zorgpolis mee in ons vergelijk.

Nieuwe zorgverzekering in 2024 via ZorgKiezer

Het is voor verzekeraars niet mogelijk om tegen betaling een positie te kopen bij ZorgKiezer. Sterker nog, dit is nooit zo geweest. Hierdoor zijn wij al meer dan 15 jaar lang de grootste onafhankelijke en meest complete zorgvergelijker op het internet. Wij nemen namelijk alle verzekeraars mee in onze vergelijking en willen niet het risico lopen dat je een betere mist. Dit garandeert dat iedereen de meest goede zorg voor de beste prijs vindt. Daarom staan verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding altijd bovenaan in onze vergelijker en nemen wij de beoordeling van verzekerde klanten mee. Hierdoor zie je direct wat de beste zorgverzekering is en dit hoeft dus niet zozeer de goedkoopste zorgverzekering te zijn. Wij hebben regelmatig bij programma’s als EenVandaag, Kassa en Radar gezeten om nieuws te duiden of ons hard te maken voor consumenten. Ook dit vinden wij belangrijk, want de zorg raakt ons allemaal.

Goedkope zorgverzekering

Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering van 2024. Op 12 november zijn de nieuwe premies bekendgemaakt en vanaf dan kan je de goedkoopste verzekering 2024 vergelijken. Na het invullen van jouw voorkeuren vergelijkt ZorgKiezer de verschillende zorgpolissen met elkaar op basis van de premie, dekking en het eigen risico. De uitkomst is dus niet alleen de goedkoopste zorgverzekeraar. Het is ook de verzekering die het beste aansluit bij jouw situatie. Binnen een aantal minuten vind je een goedkope verzekering en weet je direct hoeveel je bespaart.

Ga je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is de premie automatisch goedkoper. Zet je dit lager? Dan gaat de premie iets omhoog. Het minimum is een verplicht eigen risico van € 385. Ga naar goedkoopste zorgverzekering voor meer informatie. Check direct hoeveel euro er per jaar er te besparen is en wat het vrijwillig eigen risico verhogen oplevert.

Prijs vergelijken

Omdat wij bij ZorgKiezer meer dan 1.000 zorgverzekeringen vergelijken met elkaar. Zie je in één oogopslag wat de grootste verschillen in prijs zijn. Zo profiteer je het gehele jaar door van de ziektekostenverzekering vergelijken die je nu maakt.

Premie vergelijken zorgverzekering

De zorgvergelijker van ZorgKiezer laat zien dat de premie bij verschillende verzekeraars nogal uiteenloopt. Door de vergelijker in te vullen kun je daardoor enorm besparen op zorgkosten. 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun premie uiterlijk bekendgemaakt. Vanaf dan helpt ZorgKiezer je tot en met 31 december bij het overstappen naar de beste zorgverzekering voor de laagste prijs en ieder eigen risico. Wanneer je overstapt stopt de oude zorgverzekering automatisch. Jij kiest en de rest gaat vanzelf.

Collectieve zorgverzekering (met korting)

Korting op je zorgpremie? Via het werk, de vereniging of instelling sloten veel Nederlanders een zorgverzekering met collectiviteit af. Omdat meerdere personen bij dezelfde verzekeraar een polis hadden, kreeg je collectiviteitskorting en was dit vaak goedkoper dan wanneer je deze ziektekostenverzekering zelf afsloot. Deze korting is in 2024 verdwenen en ook in 2024 krijg je geen  collectiviteitskorting op de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering is collectiviteitskorting nog wel toegestaan. Let erop welk pakket je kiest. Soms ben je namelijk collectief verzekerd voor zorg die je niet gebruikt. Een andere verzekering is in dat geval vaak voordeliger. Vergelijk daarom altijd via de zorgvergelijker om te zien wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is. Wij vergelijken geen collectieve pakketten van zorgverzekeraars. Via ZorgKiezer kun je bij een aantal zorgverzekeraars wel een korting krijgen via het ZorgKiezer-collectief. Ook dit geldt vanaf 2024 alleen voor aanvullende verzekeringen.

Beste zorgverzekering 2024

Voor iedereen is een andere zorgverzekering de beste. Verzekeraars maken soms onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Populaire doelgroepen zijn studenten, 55-plussers of ouderen en gezinnen. Gelukkig is er meestal geen sprake van uitsluiting en beslis jij welke zorgpolis je afsluit. Bij de basisverzekering is uitsluiten zelfs niet toegestaan. Sommige verzekeringen hebben wel een aanvullend pakket met daarin de vergoedingen voor kosten die specifiek bij een bepaalde groep passen. Ga naar beste zorgverzekering voor meer informatie. 

   

Studenten zorgverzekering vergelijken 2024

Een student heeft vaak iets anders nodig dan iemand die bijvoorbeeld met pensioen is. Denk aan anticonceptie, fysio voor sportblessures of een uitgebreide dekking voor zorg in het buitenland tijdens een uitwisseling of stage. Er zijn meerdere verzekeraars die een studenten zorgverzekering aanbieden. Soms met een speciale korting. Vergelijk via de zorgvergelijker van ZorgKiezer om tot de meest passende en voordelige zorgpolis te komen. Uiteraard mag je ook gewoon een andere zorgverzekering afsluiten. Jij bepaalt als student welke polis het beste bij je past. Ga naar studenten zorgverzekering voor meer informatie.

Zorgverzekering 55+ vergelijken

Bij ouder zijn passen andere risico’s. Je hebt misschien meer fysiotherapie nodig en een bril of hoortoestel is ook niet ongebruikelijk. Dit zijn hogere zorgkosten die een verzekering voor ouderen vergoedt. Wil je veel kosten vergoed krijgen? Zorg er dan voor dat je aanvullend verzekerd bent. Bedenk goed welke zorg je nodig als je 55+ bent en vul de zorgvergelijker van ZorgKiezer met jouw wensen in. Wij vergelijken de verzekeringen die het best bij jou passen.

Zorgverzekering gezin vergelijken

Zorgverzekering voor alle gezinsleden afsluiten bij dezelfde zorgverzekeraar? Dat is handig. Zo stap je in één keer met het gehele gezin over en werk je met één inlogsysteem bij de verzekeraar. Kinderen kun je automatisch meeverzekeren en hebben als vanzelfsprekend een uitgebreidere basisverzekering. Voor de aanvullende dekking is kosteloos meeverzekeren niet altijd mogelijk.

Kijk naar de aanvullende verzekering voor vergoedingen bij orthodontie of een beugel. De zorgvergelijker van ZorgKiezer maakt het eenvoudig om een vergelijk op te maken. Dit maakt inzichtelijk welke verzekeringen de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben voor de zorg die jullie nodig hebben. Sluit daarna voor jou, je partner en de kinderen direct een verzekering af.

Meerwaardefactoren

Tegenwoordig onderscheiden zorgverzekeraars zich meer dan alleen op prijs en het vergoeden van een bepaalde behandeling. Deze ‘voordelen’  worden ook wel meerwaardefactoren genoemd. Hierbij kan je denken aan:

 • Een gezondheidsapp
 • Duurzaamheid van een verzekeraar (denk aan beleggingen)
 • Preventie
 • Korting op gezondheidsonderwerpen (sportkleding, brillen of oordoppen.)
 • Gratis cursussen, coaches en schema’s (denk aan cursus stoppen met roken)
 

Op duurzaamheid de zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraars hebben vaak geld over om te beleggen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Ga dan voor een zorgverzekeraar die op een duurzame manier investeert. In een jaarlijkse publicatie van de VBDO is te zien hoe verzekeraars het op het gebied van duurzaamheid doen. Ook Eerlijke Geldwijzer heeft een onderzoek gepubliceerd naar duurzaamheid bij verzekeraars. ZorgKiezer heeft voor duurzaamheid een score ontwikkeld en neemt dit mee in jouw vergelijking.

Wat is de meest gekozen zorgverzekering?

Mensen kunnen al een maand lang overstappen naar een andere verzekeraar. Op dit moment zijn ik kies zelf a.s.r, VinkVink van Menzis en CZdirect. Bekijk onze vergelijker om te achterhalen wat de beste zorgverzekering is voor jou.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2024?

De goedkoopste zorgverzekeraar in 2024 is Aevitae (EUCARE) met de Natura select basisverzekering. De basisverzekering kost op zijn goedkoopst  € 119.45 per maand met een eigen risico van € 885,-

Wat is het verschil tussen een zorgverzekering en een ziektekostenverzekering?

Een ziektekostenverzekering en een zorgverzekering is hetzelfde, vroeger werd de zorgverzekering zo genoemd. In Nederland is iedereen die woont of werkt verplicht om een basisverzekering af te sluiten. 

Zorgverzekering basis en aanvullend vergelijken

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die verplicht is. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen om jouw basispakket mee uit te breiden.

Basisverzekering vergelijken voor 2024

Vergoedingen voor de basis zorgverzekering, het standaard eigen risico en basispakket zijn meestal gelijk. Ga voor de naturapolis, restitutiepolis (vrije keuze), combinatiepolis of beperkte naturapolis (budgetpolis) die bij je past. Iedere verzekeraar heeft hier andere namen voor. Veel zorg valt gelukkig onder de basisverzekering. Hier ben je sowieso voor verzekerd. Dat is bij iedere verzekeraar hetzelfde.

Krijg je een persoonsgebonden budget (PGB)? Dit valt onder de Zorgverzekeringswet en daarmee onder de basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken onafhankelijk voor 2024

Bij de aanvullende verzekering zijn er grote verschillen. Kijk er goed naar wat een verzekering vergoedt en welke verschillen er tussen de pakketten zijn. Bij aanvullend verzekeren is het slim de zorgvergelijker in te vullen. In de laatste jaren lopen de verschillen tussen wat een verzekeraar wel en niet vergoedt namelijk steeds meer uiteen. De zorgvergelijker geeft je een helder overzicht van de verschillende bedragen voor 2024. Stap je voor 31 december 2024 over? Dan kun je honderden euro’s besparen. Wij helpen je bij ZorgKiezer graag met overstappen.

Vergoedingen per zorgverzekering

Ieder jaar verandert de vergoeding per zorgpolis. Zo vragen veel consumenten zich af welke vaccinaties er zoal vergoed zijn of wat een tandartsverzekering precies dekt. Logische vragen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Je wilt immers geen uitgebreid pakket voor zorg die je niet nodig hebt. Tegelijkertijd wil je geen onverwachte zorgkosten tegemoet zien. Zorg zoals een bezoek aan de tandarts kan immers vrij duur zijn.

Zorgverzekering tandarts vergelijken

Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht. Toch is dit in sommige gevallen wel verstandig. Elke aanvullende tandartsverzekering is anders, ze vergoeden vaak behandelkosten en meestal geen orthodontie of tot een bepaald bedrag. Dit verschilt per verzekeraar. Welke vergoeding geschikt is voor jouw situatie, zoek je gemakkelijk uit via de zorgvergelijker van ZorgKiezer. Zo betaal je nooit teveel.

Zorgverzekering vergelijken zwangerschap

Bij een zwangerschap is het goed om naar verschillende zorgverzekeringen te kijken. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd heb je namelijk extra vergoedingen nodig. En de basisverzekering vergoedt veel, maar zeker niet alles. Controleer daarom of je met jouw huidige zorgpolis bijvoorbeeld kraamzorg vergoed krijgt en sluit zo nodig een nieuwe verzekering af om tot het beste pakket te komen. Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je het pakket dat bij jou past. 

Vergoeding voor psychologische hulp, orthodontie voor (jong)volwassene of kind (beugel), laserbehandeling (ontharen), bevalling, kraamzorg, huidtherapie, hoortoestellen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of andere alternatieve zorg, acné behandeling of andere vergoedingen vanuit de zorgverzekering nodig? Iedereen heeft andere zorg en daarmee ook een andere zorgverzekering nodig. Ga naar vergoedingen 2024 voor een compleet overzicht en ieder eigen risico.

Wat verandert er in 2024?

2022 was het laatste jaar dat je een basisverzekering met korting kon afsluiten. Vanaf  2024 is dit niet meer mogelijk. Iets dat zich in de laatste jaren zo heeft ontwikkeld. Twee jaar geleden ging de maximale korting namelijk al omlaag van 10% naar 5% voor de basisverzekering. Aanvullend verzekeren valt hier buiten, valt niet onder de Zorgverzekeringswet en heeft geen maximale korting.

De rekenpremie inclusief opslagpremie voor 2024 is tijdens Prinsjesdag bekendgemaakt en kwam op € 149,33. Een stijging van 12 euro ten opzichte van 2024. Het minimale eigen risico blijft wel gelijk voor 2024. De daadwerkelijke zorgpremie 2024 wordt op 12 november bekendgemaakt. Ga vanaf dan naar de zorgvergelijker om alle zorgverzekeringen voor 2024 te vergelijken en de beste te kiezen.

Op de hoogte blijven van de laatst wet- en regelgeving, het eigen risico en ander nieuws? Raadpleeg RTL Nieuws, Rijksoverheid, Belastingdienst of onze blog waar wij nieuws delen. Blijf daarnaast op de hoogte via zorgverzekering 2024 of ons actuele overzicht van alle zorgpremies 2024. Of bekijk zorgverzekering 2024 voor de huidige situatie. Neem contact met ons op als je een persoonlijke vraag hebt of hulp nodig via 020 2611 600. Direct antwoord? Ga naar veel gestelde vragen.

Toezicht op Zorgkiezer

Er zijn verschillende organisaties die toezicht houden op ZorgKiezer. Dit zijn onder andere de ACM, de AFM en de NZa.
Er vindt controle plaats op de juistheid en de volledigheid van de vergelijker, maar ook of de zorgvergelijker te begrijpen is. Wij hebben daarnaast regelmatig overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en andere toezichthouders over de ontwikkelingen van zorgverzekeringen.

AFM (Autoriteit Financiële Markten)

 Wij worden gecontroleerd door de AFM of wij aan alle regels voldoen voor een eerlijke markt. Zij houden daarbij ook de kwaliteit van onze zorgvergelijker in de gaten. ZorgKiezer heeft een WFT vergunning voor het geven van advies en het bemiddelen van een zorgverzekering in het kader van de WFT.

NZa (Nederlandse zorgautoriteit)

 De Nederlandse Zorgautoriteit controleert onze zorgvergelijker op volledigheid, begrijpelijkheid en juistheid. Daarbij kijken zij ook naar de informatie die wij plaatsen over de polisvoorwaarden en de premies van de zorgverzekeraars.

ACM (Autoriteit Consument en Markt)

De Autoriteit Consument en Markt houdt onze vergelijker in de gaten vanuit haar rol als toezichthouder. Dit is in belang van de marktwerking in de zorg en eerlijke consumentenmarkten.

ZorgKiezer is een activiteit van DGN Finance B.V. Wij helpen consumenten met het maken van financiële keuzes. Andere projecten van DGN Finance B.V zijn deGoedkoopsteNotaris.nl en Hypotheek24.nl.

Bronnen

Wij hebben gebruikgemaakt van de volgende bronnen voor het delen van deze informatie:

Rijksoverheid

Zorginstituut Nederland

Zorgautoriteit

Hoe verdient Zorgkiezer.nl?

Wanneer jij overstapt naar een andere zorgverzekeraar, krijgen wij een eenmalige of doorlopende vergoeding. Hierbij is het gemiddelde bedrag dat wij krijgen €19,00 euro per verzekerden per jaar. Dit geldt alleen voor de zorgverzekeraars waarmee wij een contract hebben. Bij een overstap naar zorgverzekeraars waarmee we geen contract hebben, krijgen wij ook geen vergoeding. Deze verzekeraars tonen wij ook op onze website.

Auteur

Deze pagina is gecontroleerd door Claire Langenhoff. Zij is expert op het gebied van het financiële product zorgverzekeringen, gericht op consumenten en is in het bezit van een WFT zorg (Wet op financieel toezicht) certificering. Voor vragen over dit artikel kan je een mail sturen naar clangenhoff@dgngroep.nl

 • Onafhankelijk

  Zorgverzekering vergelijken 2024

  Rondom jouw zorgverzekering verandert er ieder jaar het één en ander. Dit kunnen veranderingen van premies zijn of jouw persoonlijke risico’s en daarmee de zorgbehoefte. We raden je bij ZorgKiezer daarom aan om ieder jaar te vergelijken via internet. Vergelijk als je 18 jaar bent, student, zwanger, 50+ of als je duurzaamheid belangrijk vindt. Deze vergelijkingssite is voor iedereen die de zorgverzekering vergelijkt.

  Zo bespaar je door steeds voor de goedkoopste zorgverzekering 2024  te gaan of heb je altijd de meest uitstekende verzekering. vanaf 12 november worden alle premies bekendgemaakt. Vanaf dat moment is het mogelijk om  de zorgverzekeringen te vergelijken. Dit kan tot 31 december 2023. Wij zeggen de oude zorgverzekering voor jou op. Het is daarnaast goed om te weten dat je 14 dagen bedenktijd hebt om te annuleren.

  Waarom zorgverzekering vergelijken?

  De grootste reden waarom je de zorgverzekeringen met elkaar moet vergelijken is dat je geld kan besparen. Zo kunnen er grote verschillen zijn in de premie van je huidige zorgverzekeraar ten opzichte van andere zorgverzekeraars. Ook kan het zijn dat je zorgsituatie is veranderd, waardoor je daarbij ook een andere zorgverzekering nodig hebt.

  In 4 stappen vergelijken

  Stap 1: Vul je geboortedatum, geslacht en postcode in.

  Stap 2: Wij tonen een overzicht van alle zorgverzekeringen die je kan afsluiten. Bovendien tonen wij de verzekering die het meest voldoet aan je wensen. Ga voor een restitutiepolis of andere polis die bij je past.

  Stap 3: Vraag je zorgverzekering aan. 

  Stap 4: Je ontvang een bevestigingsmail dat de overstap is gelukt. Wij zorgen ervoor dat de oude verzekering wordt opgezegd. 

  Waar moet ik op letten bij het vergelijken van zorgverzekeringen?

  Allereerst is het goed om te weten dat je geen aanvullende verzekering moet nemen als je de kosten uiteindelijk zelf ook kan betalen. Dit is namelijk vaak goedkoper dan een aanvullende verzekering. Daarnaast moet je kijken of het ziekenhuis waar je normaal gesproken naar toe gaat, een contract heeft bij een zorgverzekeraar. Anders moet je zelf voor enkele kosten opdraaien.  Een andere tip bij het vergelijken is dat je goed moet kijken naar je eigen risico. Als je verwacht veel zorg nodig te hebben in 2024, is het verstandig om een lager eigen risico af te sluiten. Je betaalt misschien per maand meer, maar deze kosten heb je er dan snel uit. Als laatste is het belangrijk om te kijken of je medicijnen nodig hebt en hiervoor een eigen bijdrage moet gaan betalen, zo kan het zijn dat je met een aanvullende verzekering goedkoper uit bent.

  Studenten, scholieren, ouderen, senioren of het gehele gezin? Werknemer of zzp’er? Het maakt niet uit. Iedereen vanaf 18 jaar vergelijkt via onze zorgvergelijker. Gebruik onze zorgvergelijker om de best passende en goedkoopste Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Ga je voor VinkVink Basis en een lage zorgpremie of wordt het toch een andere verzekeraar?

  Ga voor een volledig en uitgebreid pakket of houd het bij de basisverzekering met laagste premie. Vul jouw situatie en huidige wensen in en ontdek welke verzekering bij jou past. Via de website van ZorgKiezer ben je altijd verzekerd van de beste zorgpolis voor de laagste prijs.

  Woon je in het buitenland zoals in België en wil je wellicht liever in het Engels vergelijken? Dan helpen wij je graag telefonisch met jouw vraag. Call us via 020 2611 600.

  Alle zorgverzekeraars en zorgpolissen in één vergelijking via het internet.

  In Nederland kies je uit tal van verschillende zorgverzekeraars. 90 procent van deze verzekeringen vallen onder de vier grootste zorgverzekeraars: CZ, Zilveren Kruis, Menzis en VGZ. Daarnaast zijn er veel kleine partijen en labels in de markt. Steeds komt er een nieuwe zorgverzekeraar bij of verdwijnt er een oude. Wij nemen iedere nieuwe zorgpolis mee in ons vergelijk.

  Nieuwe zorgverzekering in 2024 via ZorgKiezer

  Het is voor verzekeraars niet mogelijk om tegen betaling een positie te kopen bij ZorgKiezer. Sterker nog, dit is nooit zo geweest. Hierdoor zijn wij al meer dan 15 jaar lang de grootste onafhankelijke en meest complete zorgvergelijker op het internet. Wij nemen namelijk alle verzekeraars mee in onze vergelijking en willen niet het risico lopen dat je een betere mist. Dit garandeert dat iedereen de meest goede zorg voor de beste prijs vindt. Daarom staan verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding altijd bovenaan in onze vergelijker en nemen wij de beoordeling van verzekerde klanten mee. Hierdoor zie je direct wat de beste zorgverzekering is en dit hoeft dus niet zozeer de goedkoopste zorgverzekering te zijn. Wij hebben regelmatig bij programma’s als EenVandaag, Kassa en Radar gezeten om nieuws te duiden of ons hard te maken voor consumenten. Ook dit vinden wij belangrijk, want de zorg raakt ons allemaal.

 • Korting

  Goedkope zorgverzekering

  Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering van 2024. Op 12 november zijn de nieuwe premies bekendgemaakt en vanaf dan kan je de goedkoopste verzekering 2024 vergelijken. Na het invullen van jouw voorkeuren vergelijkt ZorgKiezer de verschillende zorgpolissen met elkaar op basis van de premie, dekking en het eigen risico. De uitkomst is dus niet alleen de goedkoopste zorgverzekeraar. Het is ook de verzekering die het beste aansluit bij jouw situatie. Binnen een aantal minuten vind je een goedkope verzekering en weet je direct hoeveel je bespaart.

  Ga je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is de premie automatisch goedkoper. Zet je dit lager? Dan gaat de premie iets omhoog. Het minimum is een verplicht eigen risico van € 385. Ga naar goedkoopste zorgverzekering voor meer informatie. Check direct hoeveel euro er per jaar er te besparen is en wat het vrijwillig eigen risico verhogen oplevert.

  Prijs vergelijken

  Omdat wij bij ZorgKiezer meer dan 1.000 zorgverzekeringen vergelijken met elkaar. Zie je in één oogopslag wat de grootste verschillen in prijs zijn. Zo profiteer je het gehele jaar door van de ziektekostenverzekering vergelijken die je nu maakt.

  Premie vergelijken zorgverzekering

  De zorgvergelijker van ZorgKiezer laat zien dat de premie bij verschillende verzekeraars nogal uiteenloopt. Door de vergelijker in te vullen kun je daardoor enorm besparen op zorgkosten. 12 november hebben alle zorgverzekeraars hun premie uiterlijk bekendgemaakt. Vanaf dan helpt ZorgKiezer je tot en met 31 december bij het overstappen naar de beste zorgverzekering voor de laagste prijs en ieder eigen risico. Wanneer je overstapt stopt de oude zorgverzekering automatisch. Jij kiest en de rest gaat vanzelf.

  Collectieve zorgverzekering (met korting)

  Korting op je zorgpremie? Via het werk, de vereniging of instelling sloten veel Nederlanders een zorgverzekering met collectiviteit af. Omdat meerdere personen bij dezelfde verzekeraar een polis hadden, kreeg je collectiviteitskorting en was dit vaak goedkoper dan wanneer je deze ziektekostenverzekering zelf afsloot. Deze korting is in 2024 verdwenen en ook in 2024 krijg je geen  collectiviteitskorting op de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering is collectiviteitskorting nog wel toegestaan. Let erop welk pakket je kiest. Soms ben je namelijk collectief verzekerd voor zorg die je niet gebruikt. Een andere verzekering is in dat geval vaak voordeliger. Vergelijk daarom altijd via de zorgvergelijker om te zien wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is. Wij vergelijken geen collectieve pakketten van zorgverzekeraars. Via ZorgKiezer kun je bij een aantal zorgverzekeraars wel een korting krijgen via het ZorgKiezer-collectief. Ook dit geldt vanaf 2024 alleen voor aanvullende verzekeringen.

 • Voordelen

  Beste zorgverzekering 2024

  Voor iedereen is een andere zorgverzekering de beste. Verzekeraars maken soms onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Populaire doelgroepen zijn studenten, 55-plussers of ouderen en gezinnen. Gelukkig is er meestal geen sprake van uitsluiting en beslis jij welke zorgpolis je afsluit. Bij de basisverzekering is uitsluiten zelfs niet toegestaan. Sommige verzekeringen hebben wel een aanvullend pakket met daarin de vergoedingen voor kosten die specifiek bij een bepaalde groep passen. Ga naar beste zorgverzekering voor meer informatie. 

     

  Studenten zorgverzekering vergelijken 2024

  Een student heeft vaak iets anders nodig dan iemand die bijvoorbeeld met pensioen is. Denk aan anticonceptie, fysio voor sportblessures of een uitgebreide dekking voor zorg in het buitenland tijdens een uitwisseling of stage. Er zijn meerdere verzekeraars die een studenten zorgverzekering aanbieden. Soms met een speciale korting. Vergelijk via de zorgvergelijker van ZorgKiezer om tot de meest passende en voordelige zorgpolis te komen. Uiteraard mag je ook gewoon een andere zorgverzekering afsluiten. Jij bepaalt als student welke polis het beste bij je past. Ga naar studenten zorgverzekering voor meer informatie.

  Zorgverzekering 55+ vergelijken

  Bij ouder zijn passen andere risico’s. Je hebt misschien meer fysiotherapie nodig en een bril of hoortoestel is ook niet ongebruikelijk. Dit zijn hogere zorgkosten die een verzekering voor ouderen vergoedt. Wil je veel kosten vergoed krijgen? Zorg er dan voor dat je aanvullend verzekerd bent. Bedenk goed welke zorg je nodig als je 55+ bent en vul de zorgvergelijker van ZorgKiezer met jouw wensen in. Wij vergelijken de verzekeringen die het best bij jou passen.

  Zorgverzekering gezin vergelijken

  Zorgverzekering voor alle gezinsleden afsluiten bij dezelfde zorgverzekeraar? Dat is handig. Zo stap je in één keer met het gehele gezin over en werk je met één inlogsysteem bij de verzekeraar. Kinderen kun je automatisch meeverzekeren en hebben als vanzelfsprekend een uitgebreidere basisverzekering. Voor de aanvullende dekking is kosteloos meeverzekeren niet altijd mogelijk.

  Kijk naar de aanvullende verzekering voor vergoedingen bij orthodontie of een beugel. De zorgvergelijker van ZorgKiezer maakt het eenvoudig om een vergelijk op te maken. Dit maakt inzichtelijk welke verzekeringen de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben voor de zorg die jullie nodig hebben. Sluit daarna voor jou, je partner en de kinderen direct een verzekering af.

  Meerwaardefactoren

  Tegenwoordig onderscheiden zorgverzekeraars zich meer dan alleen op prijs en het vergoeden van een bepaalde behandeling. Deze ‘voordelen’  worden ook wel meerwaardefactoren genoemd. Hierbij kan je denken aan:

  • Een gezondheidsapp
  • Duurzaamheid van een verzekeraar (denk aan beleggingen)
  • Preventie
  • Korting op gezondheidsonderwerpen (sportkleding, brillen of oordoppen.)
  • Gratis cursussen, coaches en schema’s (denk aan cursus stoppen met roken)
   

  Op duurzaamheid de zorgverzekeringen vergelijken

  Zorgverzekeraars hebben vaak geld over om te beleggen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Ga dan voor een zorgverzekeraar die op een duurzame manier investeert. In een jaarlijkse publicatie van de VBDO is te zien hoe verzekeraars het op het gebied van duurzaamheid doen. Ook Eerlijke Geldwijzer heeft een onderzoek gepubliceerd naar duurzaamheid bij verzekeraars. ZorgKiezer heeft voor duurzaamheid een score ontwikkeld en neemt dit mee in jouw vergelijking.

  Wat is de meest gekozen zorgverzekering?

  Mensen kunnen al een maand lang overstappen naar een andere verzekeraar. Op dit moment zijn ik kies zelf a.s.r, VinkVink van Menzis en CZdirect. Bekijk onze vergelijker om te achterhalen wat de beste zorgverzekering is voor jou.

  Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2024?

  De goedkoopste zorgverzekeraar in 2024 is Aevitae (EUCARE) met de Natura select basisverzekering. De basisverzekering kost op zijn goedkoopst  € 119.45 per maand met een eigen risico van € 885,-

  Wat is het verschil tussen een zorgverzekering en een ziektekostenverzekering?

  Een ziektekostenverzekering en een zorgverzekering is hetzelfde, vroeger werd de zorgverzekering zo genoemd. In Nederland is iedereen die woont of werkt verplicht om een basisverzekering af te sluiten. 

 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering basis en aanvullend vergelijken

  De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die verplicht is. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen om jouw basispakket mee uit te breiden.

  Basisverzekering vergelijken voor 2024

  Vergoedingen voor de basis zorgverzekering, het standaard eigen risico en basispakket zijn meestal gelijk. Ga voor de naturapolis, restitutiepolis (vrije keuze), combinatiepolis of beperkte naturapolis (budgetpolis) die bij je past. Iedere verzekeraar heeft hier andere namen voor. Veel zorg valt gelukkig onder de basisverzekering. Hier ben je sowieso voor verzekerd. Dat is bij iedere verzekeraar hetzelfde.

  Krijg je een persoonsgebonden budget (PGB)? Dit valt onder de Zorgverzekeringswet en daarmee onder de basisverzekering.

  Aanvullende zorgverzekering vergelijken onafhankelijk voor 2024

  Bij de aanvullende verzekering zijn er grote verschillen. Kijk er goed naar wat een verzekering vergoedt en welke verschillen er tussen de pakketten zijn. Bij aanvullend verzekeren is het slim de zorgvergelijker in te vullen. In de laatste jaren lopen de verschillen tussen wat een verzekeraar wel en niet vergoedt namelijk steeds meer uiteen. De zorgvergelijker geeft je een helder overzicht van de verschillende bedragen voor 2024. Stap je voor 31 december 2024 over? Dan kun je honderden euro’s besparen. Wij helpen je bij ZorgKiezer graag met overstappen.

  Vergoedingen per zorgverzekering

  Ieder jaar verandert de vergoeding per zorgpolis. Zo vragen veel consumenten zich af welke vaccinaties er zoal vergoed zijn of wat een tandartsverzekering precies dekt. Logische vragen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Je wilt immers geen uitgebreid pakket voor zorg die je niet nodig hebt. Tegelijkertijd wil je geen onverwachte zorgkosten tegemoet zien. Zorg zoals een bezoek aan de tandarts kan immers vrij duur zijn.

  Zorgverzekering tandarts vergelijken

  Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht. Toch is dit in sommige gevallen wel verstandig. Elke aanvullende tandartsverzekering is anders, ze vergoeden vaak behandelkosten en meestal geen orthodontie of tot een bepaald bedrag. Dit verschilt per verzekeraar. Welke vergoeding geschikt is voor jouw situatie, zoek je gemakkelijk uit via de zorgvergelijker van ZorgKiezer. Zo betaal je nooit teveel.

  Zorgverzekering vergelijken zwangerschap

  Bij een zwangerschap is het goed om naar verschillende zorgverzekeringen te kijken. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd heb je namelijk extra vergoedingen nodig. En de basisverzekering vergoedt veel, maar zeker niet alles. Controleer daarom of je met jouw huidige zorgpolis bijvoorbeeld kraamzorg vergoed krijgt en sluit zo nodig een nieuwe verzekering af om tot het beste pakket te komen. Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je het pakket dat bij jou past. 

  Vergoeding voor psychologische hulp, orthodontie voor (jong)volwassene of kind (beugel), laserbehandeling (ontharen), bevalling, kraamzorg, huidtherapie, hoortoestellen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of andere alternatieve zorg, acné behandeling of andere vergoedingen vanuit de zorgverzekering nodig? Iedereen heeft andere zorg en daarmee ook een andere zorgverzekering nodig. Ga naar vergoedingen 2024 voor een compleet overzicht en ieder eigen risico.

  Wat verandert er in 2024?

  2022 was het laatste jaar dat je een basisverzekering met korting kon afsluiten. Vanaf  2024 is dit niet meer mogelijk. Iets dat zich in de laatste jaren zo heeft ontwikkeld. Twee jaar geleden ging de maximale korting namelijk al omlaag van 10% naar 5% voor de basisverzekering. Aanvullend verzekeren valt hier buiten, valt niet onder de Zorgverzekeringswet en heeft geen maximale korting.

  De rekenpremie inclusief opslagpremie voor 2024 is tijdens Prinsjesdag bekendgemaakt en kwam op € 149,33. Een stijging van 12 euro ten opzichte van 2024. Het minimale eigen risico blijft wel gelijk voor 2024. De daadwerkelijke zorgpremie 2024 wordt op 12 november bekendgemaakt. Ga vanaf dan naar de zorgvergelijker om alle zorgverzekeringen voor 2024 te vergelijken en de beste te kiezen.

  Op de hoogte blijven van de laatst wet- en regelgeving, het eigen risico en ander nieuws? Raadpleeg RTL Nieuws, Rijksoverheid, Belastingdienst of onze blog waar wij nieuws delen. Blijf daarnaast op de hoogte via zorgverzekering 2024 of ons actuele overzicht van alle zorgpremies 2024. Of bekijk zorgverzekering 2024 voor de huidige situatie. Neem contact met ons op als je een persoonlijke vraag hebt of hulp nodig via 020 2611 600. Direct antwoord? Ga naar veel gestelde vragen.

  Toezicht op Zorgkiezer

  Er zijn verschillende organisaties die toezicht houden op ZorgKiezer. Dit zijn onder andere de ACM, de AFM en de NZa.
  Er vindt controle plaats op de juistheid en de volledigheid van de vergelijker, maar ook of de zorgvergelijker te begrijpen is. Wij hebben daarnaast regelmatig overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en andere toezichthouders over de ontwikkelingen van zorgverzekeringen.

  AFM (Autoriteit Financiële Markten)

   Wij worden gecontroleerd door de AFM of wij aan alle regels voldoen voor een eerlijke markt. Zij houden daarbij ook de kwaliteit van onze zorgvergelijker in de gaten. ZorgKiezer heeft een WFT vergunning voor het geven van advies en het bemiddelen van een zorgverzekering in het kader van de WFT.

  NZa (Nederlandse zorgautoriteit)

   De Nederlandse Zorgautoriteit controleert onze zorgvergelijker op volledigheid, begrijpelijkheid en juistheid. Daarbij kijken zij ook naar de informatie die wij plaatsen over de polisvoorwaarden en de premies van de zorgverzekeraars.

  ACM (Autoriteit Consument en Markt)

  De Autoriteit Consument en Markt houdt onze vergelijker in de gaten vanuit haar rol als toezichthouder. Dit is in belang van de marktwerking in de zorg en eerlijke consumentenmarkten.

  ZorgKiezer is een activiteit van DGN Finance B.V. Wij helpen consumenten met het maken van financiële keuzes. Andere projecten van DGN Finance B.V zijn deGoedkoopsteNotaris.nl en Hypotheek24.nl.

  Bronnen

  Wij hebben gebruikgemaakt van de volgende bronnen voor het delen van deze informatie:

  Rijksoverheid

  Zorginstituut Nederland

  Zorgautoriteit

  Hoe verdient Zorgkiezer.nl?

  Wanneer jij overstapt naar een andere zorgverzekeraar, krijgen wij een eenmalige of doorlopende vergoeding. Hierbij is het gemiddelde bedrag dat wij krijgen €19,00 euro per verzekerden per jaar. Dit geldt alleen voor de zorgverzekeraars waarmee wij een contract hebben. Bij een overstap naar zorgverzekeraars waarmee we geen contract hebben, krijgen wij ook geen vergoeding. Deze verzekeraars tonen wij ook op onze website.

  Auteur

  Deze pagina is gecontroleerd door Claire Langenhoff. Zij is expert op het gebied van het financiële product zorgverzekeringen, gericht op consumenten en is in het bezit van een WFT zorg (Wet op financieel toezicht) certificering. Voor vragen over dit artikel kan je een mail sturen naar clangenhoff@dgngroep.nl

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 51606 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:00
Bellen met ons
Direct een zorgexpert aan de telefoon
Bel 0202611600

keurmerk