ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Zorgverzekering 2016

Door: - Leestijd: 2 minuten

Bekijk hier alle informatie over de zorgverzekering 2018.

Ben jij ook benieuwd naar de zorgverzekering 2016? De zorgverzekeraars hebben de premies en de pakketten voor 2016 bekend gemaakt. 

Wijzigingen zorgverzekering 2016

De plannen voor 2016 zijn met Prinsjesdag kenbaar gemaakt. In de zorg verandert er komend jaar niet heel erg veel. Lees hier verder over de belangrijkste wijzigingen zorgverzekering 2016. 

Basisverzekering 2016

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Elk jaar verandert de inhoud van het basispakket doordat er vergoedingen uit gaan of bijkomen. Voor 2016 wordt het basispakket uitgebreid met enkele specifieke behandelingen, zoals:

 • Prenatale chirurgie bij een open ruggetje
 • Vervolgtesten bij positieve Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT)
 • Sportarts

Kijk hier voor een overzicht van alle basisverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering 2016

De basisverzekering wordt bepaald door de overheid, maar de aanvullende zorgverzekeringen worden door de verzekeraars samengesteld. De premies en dekkingen van de aanvullende zorgverzekeringen voor 2016 zijn bekend. Vooral als je fysiotherapie of speciale medicijnen gebruikt is het verstandig om de huidige aanvullende zorgverzekering te vergelijken met de zorgverzekering in 2016. Ook als je zorgbehoefte is gewijzigd kan het voordelig zijn om de aanvullende zorgverzekering nogmaals te beoordelen.

Overstappen zorgverzekering 2016

De premies voor de zorgverzekeringen verschillen flink per aanbieder. In het premieoverzicht van ZorgKiezer.nl kun je alle tarieven terugvinden. Vanaf november kun je weer vergelijken en overstappen naar de beste zorgverzekering voor jou. Voor 1 januari 2016 moet je je oude zorgverzekering hebben opgezegd. Je hebt dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Lees hier verder over overstappen zorgverzekering 2016.

Eigen risico 2016

Het eigen risico voor 2016 wordt met 10 euro verhoogd naar 385 euro. Dat betekent dat je de eerste 385 euro van jouw zorgkosten zelf moet betalen. De afgelopen jaren is het eigen risico elk jaar gestegen. De grootste sprongen van het eigen risico waren tussen 2011 en 2013, toen steeg het eigen risico in twee jaar tijd van 170 euro naar 350 euro. Lees hier meer over het eigen risico 2016.

Zorgpremie 2016

De premie voor de zorgverzekering stijgt in 2016 met gemiddeld 84 euro per jaar, oftewel 7 euro per maand. De premies verschillen flink per zorgverzekeraar. Kijk hier voor een volledig overzicht van de zorgpremies in 2016

Vergoedingen 2016

Bij het uitzoeken van een zorgverzekering is het belangrijk om te weten wat er vergoedt wordt door de zorgverzekeraar. Half november zijn de nieuwe pakketten bekend gemaakt. Op onze vergoedingen pagina worden alle vergoedingen voor onder andere de tandarts, fysiotherapie, orthodontie en pedicure getoond. Je kunt zo per zorgverzekeraar de dekking vergelijken.

Korting zorgverzekering 2016

Via ZorgKiezer.nl kom je bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor een fikse korting. Deze korting geldt voor iedereen en ontvang je wanneer je via ZorgKiezer.nl je ziektekostenverzekering afsluit. Voor 2016 kan je via ZorgKiezer een korting krijgen tot 12%. Hiermee bespaar je al gauw honderden euro's per jaar. 
Kijk hier voor een overzicht van korting per zorgverzekering.

Laatste nieuws zorgverzekering 2016

Wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws en recente ontwikkelingen op zorggebied? Bekijk dan ons ZorgKiezer blog.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct