ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 19:00
Contact

Zorgverzekering met vergoeding facings

Door: - Leestijd: 1 minuut

Heb je last van tandverkleuring of wil je graag de vorm van je tand(en) veranderen? Dan kunnen facings uitkomst bieden. Facings zijn een soort schildjes die over je tanden heen kunnen worden geplaatst waardoor onvolkomenheden kunnen worden gemaskeerd. Een facing wordt ook wel schildje of veneer genoemd. Maar hoe zit het met de vergoeding van facings vanuit de zorgverzekering?

Twee soorten facings

Er bestaan twee soorten facings:

 • Composiet
 • (glas)keramie

De materialen zijn in principe net zo sterk als je eigen tanden. De composietfacing bestaat uit een klein laagje tandkleuringmateriaal. Dit wordt aangebracht op de tand. De facing van keramiek is duurzamer en daardoor ook duurder. Er wordt dan een porseleinen schildje op de tand aangebracht.

Vergoeding facings

Om een vergoeding te krijgen voor facings zul je een aanvullende tandartsverzekering moeten afsluiten. Hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de gekozen verzekering.
Bij de meeste tandartsverzekeringen krijg je voor behandelingen een bepaald percentage van de kosten vergoed tot een maximumbedrag. De kosten voor facings vallen in de regel onder overige tandheelkundige behandelingen, mits er een medische grondslag is.

Bekijk de polisvoorwaarden

Je kunt het beste bij je tandarts een offerte aanvragen. Vervolgens kan je in de polisvoorwaarden van de aanvullende tandartsverzekering kijken of de behandelingen vergoed worden. De code voor een facing is V15  of R78 en R79. Bij deze behandelcodes zijn niet alle kosten inbegrepen. De materiaal- en techniekkosten worden hierbij apart in rekening gebracht. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd