ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Zorgverzekering met vergoeding psychologische hulp

Door: - Leestijd: 1 minuut

Een zorgverzekering met vergoeding psychologische hulp nodig? Psychologische hulp wordt vergoed vanuit het basispakket. Je hoeft je dus niet aanvullend te verzekeren wanneer jij een verwijzing hebt gekregen van je huisarts. Je krijgt de kosten 100% vergoed, maar let voor de zekerheid wel altijd op het daglimiet. Psychologische hulp valt onder geestelijke gezondheidszorg. De dekking hiervoor komt uit de basisverzekering. Let op, je betaalt hier dan wel eigen risico voor. 

Aanvullende verzekering voor lichttherapie

Heb je last van een winterdepressie? Dan kan lichttherapie je daarbij helpen. Lichttherapie voor winterdepressie is een vorm van psychologische hulp, maar wordt niet vergoed door de basisverzekering. Ook de aanschaf van een lamp voor gebruik thuis wordt niet vergoed. Alleen lichttherapie als onderdeel van gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg wordt door de basisverzekering gedekt. Hiervoor heb je wel altijd een verwijzing van de huisarts naar een psychiater of psychotherapeut nodig. Blijkt dat lichttherapie voor een winterdepressie medisch noodzakelijk wordt geacht door een psychiater dan kan je met een aanvullende verzekering wel een vergoeding krijgen voor de aanschaf of huur van de lampen. Het verschilt per verzekeraar wat en hoeveel je vergoed krijgt. Check hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Vergelijk verzekeraars voor depressie »

Bespaar op je zorgpremie!

Wanneer je jouw zorgbehoeftes hebt aangeven, kun je eenvoudig alle geschikte zorgverzekeringen voor jou vergelijken. Zo krijg je inzicht in de prijs, de vergoedingen en de service. Kies eenvoudig de goedkoopste en sluit deze af op ZorgKiezer. De oude zorgverzekering wordt voor je stopgezet door de nieuwe zorgverzekeraar en je kan via ZorgKiezer vaak ook nog gebruik maken van korting op je premie. 

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen

Voor de top 5 ga je naar onze pagina met goedkoopste zorgverzekeringen. Sluit direct af en let op de extra korting via ZorgKiezer.

Gratis hulp nodig bij vergelijken en afsluiten?

Heb je een vraag over de vergoeding voor psychologische hulp of heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste ziektekostenverzekering? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het overstappen. Wij regelen ook je overstap.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd