ZorgKiezer.nl

Bel ons

Hulp nodig?   Bel 0202611600
Nu open! Tot 17:30 bereikbaar
Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

7 tips die je helpen bij het kiezen van je zorgverzekering

Alle pakketten en premies zijn bekend voor de zorgverzekering in 2018. Vrijwel alle zorgverzekeraars verhogen de premies. Overstappen van zorgverzekering kan voordelig zijn, maar waar moet je op letten bij het kiezen van je zorgverzekering? Wij geven je 7 tips.

 • #1 Heb je wel een uitgebreide tandartsdekking nodig?;
 • #2 Verhoog je eigen risico en bespaar 250 euro;
 • #3 Weinig zorg nodig in 2018? Kijk eens naar de budgetpolis;
 • #4 Oververzekerd? Zonde. Bedenk goed wat je wel en niet nodig hebt;
 • #5 Extra korting? Betaal je premie per kwartaal, halfjaar of jaar;
 • #6 Via ZorgKiezer.nl tot 12% korting op je zorgverzekering;
 • #7 Vergelijk altijd de offerte van je huidige zorgverzekering. 

#1: Heb je wel zo'n uitgebreide tandartsdekking nodig?

Ga jij jaar in jaar uit alleen naar de tandarts voor de controles en heb je eigenlijk nooit gaatjes, dan kan het voordelig zijn om eens geen tandartsverzekering af te sluiten. Je kan eenvoudig berekenen of een tandartsverzekering voor jou verstandig is. Vergelijk je zorgverzekering voor 2018.

#2: Besparen door een hoger eigen risico

In 2018 bedraagt het eigen risico 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Dit bedrag kan worden verhoogd met een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro. Hier krijg je een korting op de zorgpremie voor terug die op jaarbasis kan oplopen tot bijna 300 euro. Bekijk hoeveel jij kan besparen met een hoger eigen risico.

#3: Weinig zorg nodig? Kijk eens naar de budgetpolis!

Veel zorgverzekeraars bieden tegenwoordig een goedkope basisverzekering aan, de zogenaamde budgetpolis. Bij deze verzekering worden zaken online geregeld en je hebt een beperkte zorgkeus. Je kan alleen bij gecontracteerde ziekenhuizen terecht voor geplande zorg, anders betaal je een deel van de kosten zelf. Voor spoedeisende hulp mag je wel altijd naar het ziekenhuis van jouw keuze! Heeft jouw ziekenhuis een contract met de zorgverzekeraar, dan is een budgetpolis het overwegen waard.

#4: Bedenk goed wat je echt nodig hebt

De basisverzekering is verplicht en overal hetzelfde. De aanvullende zorgverzekering mag je zelf kiezen en daar zit flink wat verschil in per zorgverzekeraar. Bedenk goed welke zorg je echt nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van fysiotherapie? Of heb je een kinderwens voor volgend jaar? Vergelijk zorgverzekeringen.

#5: Betaal je premie per jaar

Vrijwel iedereen in Nederland betaalt maandelijks de premie voor de zorgverzekering. Maar je kan ook per jaar betalen! Wie per jaar betaalt, krijgt van zijn zorgverzekeraar vaak een korting van 1 tot 3 procent. Op een jaarpremie van bijna 1200 euro, is dat toch drie tientjes die je minder betaalt.

#6: Krijg korting op je zorgverzekering

In veel situaties is het mogelijk om een korting te krijgen op je zorgverzekering. Je kan een verzekering afsluiten via een collectief. Dat wordt vaak aangeboden door werkgevers, vakbonden of gemeenten. Korting op je zorgverzekering krijg je ook vaak als je student bent of ZZP'er. Als je overstapt via ZorgKiezer kun je ook gebruik maken van een korting tot 12%.

#7: Vergelijk altijd de offerte van je huidige zorgverzekering

Vergelijk de offerte van je huidige zorgverzekering altijd met andere aanbieders. Het kan zo zijn dat er een andere verzekeraar is die vrijwel hetzelfde pakket aanbiedt tegen een scherper tarief. Neem tip 5 mee in de vergelijking en je kan dan vaak wel besparen op je zorgverzekering. Zorgverzekeringen vergelijken 2018 kost niks en overstappen kan eenvoudig online of telefonisch. 

Bonustip: Neem allebei een andere zorgverzekering

Vaak hebben stellen of gezinnen een polis voor het hele gezin. Maar niet iedereen in het gezin heeft dezelfde zorgbehoefte. Zo kan het zijn dat moeder misschien veel fysiotherapie nodig heeft en daarvoor een uitgebreid (en duur pakket) is afgesloten voor alle gezinsleden. Maar als vader vervolgens nauwelijks zorg gebruikt, is dat eigenlijk zonde. Een goede tip is om te kijken of jij en je partner niet allebei een andere polis kunnen afsluiten. Aangezien de kinderen altijd gratis meeverzekerd zijn, is het verstandig deze mee te nemen op de meest uitgebreide polis. Wel zo handig! :)

Jouw voordelen bij ZorgKiezer.nl

 • Tot 12% korting via ons collectief
 • Beste zorgsite 2016
 • Snel & simpel aanmelden
 • Gratis overstapservice

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd