ZorgKiezer

Mijn zorgverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

Wat is mijn zorgverzekering? Een zorgverzekering bestaat altijd uit een basisverzekering. Iedereen die 18 jaar of ouder is, is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De premie die je daarvoor moet betalen, verandert ieder jaar en ook de inhoud van het pakket kan ieder jaar veranderen.

Wat valt er onder een aanvullende zorgverzekering?

De basisverzekering vergoedt niet alles. Daarvoor kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld voor het gebruik van medicijnen of als je verwacht dat je kind een beugel nodig gaat hebben is een aanvullende verzekering geschikt. De pakketten van een aanvullende verzekering verschillen per zorgverzekeraar. Kijk op ZorgKiezer voor de vergoedingen bij een aanvullende verzekering. 

Jouw zorgverzekering afsluiten? Doe dit hieronder via 'Mijn zorgverzekering' en sluit af! 

Mijn zorgverzekering

Soorten zorgverzekering

Voor een basisverzekering zijn er nog een aantal keuzes die je kan maken. Ten eerste welke zorgverzekeraar je kiest en dan de vorm die de zorgverzekering heeft. Als je kiest voor:

 • Een naturapolis wordt de zorg van zorgaanbieders, waarmee de verzekeraar een contract heeft, in principe volledig vergoed. 
 • Een restitutiepolis ben je vrij om je eigen zorgverlener te kiezen. De rekening moet je soms wel eerst zelf betalen en dan kun je hem indienen bij je zorgverzekering. 
 • Een naturapolis met beperkte contractering (budgetpolis) waarmee je veel geld kunt besparen op je premiekosten. Je hebt wel een beperkte keus aan zorgverleners die zijn aangesloten bij de zorgverzekering. 

Welke zorgzekering past bij jou?

Na deze informatie weet je nog niet wat bij jou past? Gebruik dan onze ZorgVergelijker om tot een passend voorstel te komen. Bij ons kun je onafhankelijk zorgverzekeringen vergelijken op basis van premie, dekking, polisvoorwaarden, service en kortingen en hiermee jaarlijks veel geld besparen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2023 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd